Cum să faci cel mai bun sos de usturoi. Rețeta care îi va da pe spate pe toți invitații

Author: Catalina Giol
Actualizat: 14 oct 2022, 10:05

Rețeta pentru cel mai bun sos de usturoi

Sursa: PixaBay

Sosul de usturoi este unul dintre cele mai populare și cele mai îndrăgite sosuri din lume, fiind apreciat de aproape toate persoanele. Chiar dacă el poate fi procurat și din magazine, sosul de usturoi făcut în casă nu se poate compara cu cel din comerț, plin de e-uri și chimicale. Iată cum să faci cel mai bun sos de usturoi acasă, după o rețetă simplă și rapidă.

Sosul de usturoi este unul dintre cele mai gustoase și mai versatile preparate, putând fii adăugat în compoziția diferitelor feluri de mâncare. Ba mai mult decât atât, el poate fi folosit pe post de garnitură lângă o friptură, un șnițel, niște cartofi prăjiți sau chiar lângă o pungă de chipsuri în timpul vizionării unui film.

Chiar dacă este foarte îndrăgit și foarte des utilizat, sosul de usturoi făcut în casă trebuie preparat după o anumită rețetă pentru a putea fi pe gustul tuturor invitaților.

Un singur ingredient în plus sau în minus poate distruge cu totul gustul sosului, așa că gospodinele trebuie să ia în calcul toate elementele pentru a putea face un sos de usturoi ca la carte.

Rețeta celui mai bun sos de usturoi

Pentru a prepara cel mai bun sos de usturoi trebuie să iei în calcul faptul că este necesar să urmezi rețeta cu exactitate, fără a înlocui ingredientele sau a schimba cantitățile aferente lor.

Pentru a face cel mai gustos sos ai nevoie de: 4 căței de usturoi, o cană de ulei de măsline, un ou, o lingură de suc de lămâie, sare și piper. După gust și după preferințele persoanelor care vor mânca sosul, poți adăuga pătrunjel și coriandru pentru a-l face mai aromat, sau niște ardei iute pentru a oferi puțină intensitate sosului.

Primul pas este curățarea cu atenție a usturoiului, astfel încât să nu rămână nicio bucățică de coajă pe cățel.

Dacă bucata de usturoi are imperfecțiuni, nu uita să tai bubițele în cauză pentru a nu altera gustul. După ce ai curățat cățeii de usturoi, zdrobește-i bine, folosind un robot de bucătărie sau un blender, și adaugă în timpul procesului lingurița de zeamă de lămâie pentru a îmbina perfect gusturile celor două ingrediente.

Citeste si: Ce poți face cu apa în care ai fiert cartofii. Toate gospodinele trebuie să știe aceste trucuri

După ce usturoiul este sfărâmat și combinat cu sucul de lămâie, adaugă oul, sarea și piperul și încearcă să amesteci puțin ingredientele. Mută combinația de elemente într-un bol și începe să adaugi puțin câte puțin uleiul de măsline, în timp ce amesteci cu grijă în compoziție. Trebuie să ai mare atenție la acest pas deoarece în cazul în care nu amesteci destul de repede sosul de usturoi se poate tăia ceea ce va face ca gustul să nu mai fie același.

După ce sosul se omogenizează și ajunge la consistența dorită poți adăugă pătrunjelul, coriandrul sau ardeiul iute după gust. Amestecă încă o dată compoziția și apoi pune totul la frigider, unde trebuie să stea pentru cel puțin 30 de minute pentru ca gusturile să se poată combina în întregime.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Alte sosuri cu care îți poți da pe spate prietenii

Chiar dacă sosul de usturoi este de departe cel mai apreciat, în lume există o multitudine de alte sosuri delicioase pe care multă lume nici măcar nu a încercat să le guste până în prezent. Iată ce alte sosuri simple poți pune pe masa invitaților pentru a-i surprinde, conform bucatarul.eu:

  • Sos cu muștar și miere

Ingrediente: două linguri de smântână, două linguri de maioneză, două linguri de muștar, o lingură de miere, un cățel de usturoi, o linguriță de suc de lămâie, o lingură ulei de măsline, piper alb, sare.

Mod de preparare: Amestecați bine toate ingredientele până când obțineți o masă omogenă și densă. Lăsați câteva minute sosul să-și combine aromele pentru a avea gustul dorit.

Citeste si: Secretul sarmalelor perfecte! Este obligatoriu să faci asta atunci când pregătești sarmalele

  • Sos Curry

Ingrediente: două linguri de smântână, două linguri de maioneză, două pahare de lapte acru sau chefir, doi căței de usturoi, o lingură de oțet, o jumătate de linguriță de curry, ardei roșu măcinat, piper negru măcinat, sare.

Mod de preparare:   Amestecați bine toate ingredientele până ajungeți la textura dorită, apoi potriviți sosul cu sare, piper și ardei roșu măcinat după gust. Lăsați sosul la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

  • Sos de măsline

Ingrediente: 200 de grame de maioneză, 100 de grame de măsline verzi fără sâmburi, doi căței de usturoi, o lingură de suc de lămâie, piper negru măcinat, sare.

Mod de preparare: Tocați măslinele și usturoiul în bucățele foarte mici, apoi adăugați-le într-un bol împreună cu restul ingredientelor și amestecați bine. Adăugați sare și piper după gust și serviți.

  • Sos de ciuperci

Ingrediente: 400 de grame de ciuperci champignon, patru linguri de hrean ras, 100 de grame de maioneză, 100 de grame de smântână, piper negru măcinat, sare.

Mod de preparare: Puneți ciupercile la fiert pentru câteva minute într-o oală, adăugând puțină sare. După ce se înmoaie, lăsați-le să se răcească și tăiați-le mărunt sau puneți-le în robotul de bucătărie. Adăugați restul ingredientelor și amestecați bine până când sosul ajunge la textura dorită, apoi adăugați sare și piper după gust.

 

Sursă: playtech.ro

 

Taguri: