Sosul de usturoi este unul dintre cele mai gustoase și mai versatile preparate, putând fii adăugat în compoziția diferitelor feluri de mâncare. Ba mai mult decât atât, el poate fi folosit pe post de garnitură lângă o friptură, un șnițel, niște cartofi prăjiți sau chiar lângă o pungă de chipsuri în timpul vizionării unui film.
Chiar dacă este foarte îndrăgit și foarte des utilizat, sosul de usturoi făcut în casă trebuie preparat după o anumită rețetă pentru a putea fi pe gustul tuturor invitaților.
Rețeta celui mai bun sos de usturoi
Pentru a prepara cel mai bun sos de usturoi trebuie să iei în calcul faptul că este necesar să urmezi rețeta cu exactitate, fără a înlocui ingredientele sau a schimba cantitățile aferente lor.
Primul pas este curățarea cu atenție a usturoiului, astfel încât să nu rămână nicio bucățică de coajă pe cățel.
Citeste si: Ce poți face cu apa în care ai fiert cartofii. Toate gospodinele trebuie să știe aceste trucuri
După ce usturoiul este sfărâmat și combinat cu sucul de lămâie, adaugă oul, sarea și piperul și încearcă să amesteci puțin ingredientele. Mută combinația de elemente într-un bol și începe să adaugi puțin câte puțin uleiul de măsline, în timp ce amesteci cu grijă în compoziție. Trebuie să ai mare atenție la acest pas deoarece în cazul în care nu amesteci destul de repede sosul de usturoi se poate tăia ceea ce va face ca gustul să nu mai fie același.
După ce sosul se omogenizează și ajunge la consistența dorită poți adăugă pătrunjelul, coriandrul sau ardeiul iute după gust. Amestecă încă o dată compoziția și apoi pune totul la frigider, unde trebuie să stea pentru cel puțin 30 de minute pentru ca gusturile să se poată combina în întregime.
Alte sosuri cu care îți poți da pe spate prietenii
Chiar dacă sosul de usturoi este de departe cel mai apreciat, în lume există o multitudine de alte sosuri delicioase pe care multă lume nici măcar nu a încercat să le guste până în prezent. Iată ce alte sosuri simple poți pune pe masa invitaților pentru a-i surprinde, conform bucatarul.eu:
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
- Sos cu muștar și miere
Ingrediente: două linguri de smântână, două linguri de maioneză, două linguri de muștar, o lingură de miere, un cățel de usturoi, o linguriță de suc de lămâie, o lingură ulei de măsline, piper alb, sare.
Mod de preparare: Amestecați bine toate ingredientele până când obțineți o masă omogenă și densă. Lăsați câteva minute sosul să-și combine aromele pentru a avea gustul dorit.
Citeste si: Secretul sarmalelor perfecte! Este obligatoriu să faci asta atunci când pregătești sarmalele
- Sos Curry
Ingrediente: două linguri de smântână, două linguri de maioneză, două pahare de lapte acru sau chefir, doi căței de usturoi, o lingură de oțet, o jumătate de linguriță de curry, ardei roșu măcinat, piper negru măcinat, sare.
Mod de preparare: Amestecați bine toate ingredientele până ajungeți la textura dorită, apoi potriviți sosul cu sare, piper și ardei roșu măcinat după gust. Lăsați sosul la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
- Sos de măsline
Ingrediente: 200 de grame de maioneză, 100 de grame de măsline verzi fără sâmburi, doi căței de usturoi, o lingură de suc de lămâie, piper negru măcinat, sare.
Mod de preparare: Tocați măslinele și usturoiul în bucățele foarte mici, apoi adăugați-le într-un bol împreună cu restul ingredientelor și amestecați bine. Adăugați sare și piper după gust și serviți.
- Sos de ciuperci
Ingrediente: 400 de grame de ciuperci champignon, patru linguri de hrean ras, 100 de grame de maioneză, 100 de grame de smântână, piper negru măcinat, sare.
Mod de preparare: Puneți ciupercile la fiert pentru câteva minute într-o oală, adăugând puțină sare. După ce se înmoaie, lăsați-le să se răcească și tăiați-le mărunt sau puneți-le în robotul de bucătărie. Adăugați restul ingredientelor și amestecați bine până când sosul ajunge la textura dorită, apoi adăugați sare și piper după gust.
Sursă: playtech.ro