Cum sa faci crema de maini homemade folosind ulei de cocos. 3 moduri de preparare

Author: Silviu Bunea
Actualizat: 10 sep 2018, 14:39

Ingrijirea mainilor necesita produse dedicate. Pielea de pe maini poate fi afectata de duritatea apei, de frig, sau de folosirea unor creme total nepotrivite.

Un bun substituent al lotiunilor hidratante indicate pentru a pastra delicatetea pielii este bine cunoscutul ulei de cocos. Beneficiile sale pentru cosmetica sunt numeroase, iar el poate fi utilizat ca atare sau integrat in diverse lotiuni handmade. Astazi, iti spunem cum poti realiza, acasa, lotiuni ideale pentru ingrijirea mainilor, folosind ca ingredient principal uleiul de cocos.

  1. Pastile de sapun

Din moment ce, pana in jurul temperaturii de 24 de grade uleiul de cocos are o consistenta solida, el devine ideal pentru e fi folosit la realizarea unor pastile de sapun. Spre deosebire de sapunul clasic, acestea se folosesc pe pielea uscata, deci fara a utiliza apa. Se recomanda ca acestea sa se foloseasca dupa dus, atunci cand pielea este calda.

Ingrediente

  • 1 ceasca de ulei de nuca de cocos

  • 1 ceasca de unt de shea/unt de cacao/unt de mango sau un amestec intre toate acestea

  • 1 ceasca de ceara de albine

  • Optional, poti adauga uleiuri esentiale si vitamina A (o fiola)

 

Cum obtii pastilele de sapun din ulei de cocos:

Amesteca toate ingredientele necesare si pune-le intr-un borcan mai mare, din sticla. Mai apoi, pune borcanul intr-o cratita cu apa fierbinte, pana ce intreaga compozitie se va topi complet si se va omogeniza.

In cazul in care vrei sa adaugi si uleiuri esentiale si/sau vitamina A, acestea se vor pune in borcan dupa ce ai efectuat pasul descris anterior.
Compozitia astfel obtinuta se toarna in cupe speciale si se lasa intr-un loc racoros pana ce se raceste complet.

  1. Unt de corp

Consistenta sa bogata in grasimi si acizi esentiali face ca uleiul de cocos sa devina un ingredient principal in prepararea unturilor de corp homemade. Concret, poti face acasa o solutie cu aceleasi caracteristici benefice ca uleiul de magneziu, care nu poate fi folosit de catre persoanele care au carente deoarece usuca pielea. Cea mai buna alternativa consta in crearea unei lotiuni pe baza de magneziu, substanta care se regaseste si in compozitia uleiului de cocos.

Ingrediente

  • ½ ceasca de fulgi de magneziu

  • 3 linguri de apa fierbinte

  • ¼ ceasca de ulei de cocos nerafinat

  • 3 lingurite de unt de Shea

 

Cum obtii untul de corp din ulei de cocos:

Pune fulgii de magneziu intr-un recipient cu apa clocotita si amesteca pana ce acestia se dizolva. In acest mod, vei obtine un lichid gros, pe care il vei lasa deoparte pentru a se raci. Intr-un alt vas, amesteca putina apa cu ulei de cocos, ceara de albine si untul de shea si amesteca, la foc mic, pana ce compozitia se omogenizeaza. Cand aceste ingrediente se topesc, lasa-le la racit la temperatura camerei.

Pasul final consta in a amesteca magneziul dizolvat cu restul compozitiei.

  1. Lotiune hidratanta

La fel ca si in cazul pastilelor de sapun despre care am vorbit mai sus, pentru prepararea lotiunii hidratante pe baza de ulei de cocos nu ai nevoie de apa. Te vei bucura de beneficiile acestui produs homemade cu proprietati hidratante pentru piele, urmand doar cativa pasi. Pentru a conferi lotiunii o textura mai fina utilizeaza o cantitate mai mare de ceara de albine sau putin ulei de migdale.

Ingrediente

  • ½ ceasca de ulei de migdale sau ulei de jojoba

  • ¼ ceasca de ulei de cocos

  • ¼ ceara de albine

  • 1 lingurita de ulei de vitamina E

  • 2 linguri de unt de shea sau de cacao - optional

 

Cum obtii lotiunea hidratanta din ulei de cocos

Amesteca uleiul de migdale (sau de jojoba), uleiul de cocos si ceara de albine, intr-un vas pe care il pui mai apoi in apa fierbinte. Daca vrei sa adaugi unt de shea sau de cacao, le poti integra in amestec. Pe masura ce apa va clocoti, ingredientele vor incepe sa se topeasca. La finalul acestei operatiuni, se adauga vitamina E si orice alt ulei esential sau aroma de vanilie.

Lotiunea se poate pastra intr-un recipient golit de crema.

 

 

Taguri: