Rezultatul este o drojdie naturală obținută în casă care înlocuiește cu succes drojdia din comerț.
âinea cu maia este mai sănătoasă decât pâinea cu drojdie pentru că are un conținut variat de fermenți naturali. De asemenea, numeroase persoane consideră că este mai gustoasă. Pâinea cu maia este puțin acrișoară comparativ cu pâinea făcută cu drojdie din cauza acidului lactic care se dezvoltă în maia în timpul procesului de fermentație.
Este important de reținut că maiaua se obține după o săptămână, nu o poți prepara imediat. Amestecul de făină și apă are nevoie de timp pentru a fermenta și a produce bacteriile bune care fac apoi pâinea de casă să crească și să devină pufoasă. De asemenea, trebuie să știi că maiaua se întreține zilnic adăugând apă și făină.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Poate rezista astfel ani la rândul, cu condiția să o „hrănești” zilnic.