Cum sa faci sa iti iasa gogonelele moi, picante si zemoase, nu tari si extrem de acre! Putina lume stie acest truc, uite ce trebuie sa pui in borcan

Autor: B.M.
Actualizat: 13 nov 2017, 13:37

Gogonelele sunt probabil unul dintre produsele pe care multi romani si le-ar dori pe masa.

Gustul usor picant merge de minune cu friptura de orice fel, dar si cu o serie de mancaruri de post, cum ar fi cartofii sau fasolea batuta. Ti s-a intamplat insa sa mananci gogonele prea tari, care sunt greu de portionat si mestecat?

Iata ce trebuie sa faci pentru a obtine niste gogonele perfecte, moi, usor de mancat. Ai nevoie de 3 kilograme de gogonele, 3 morcovi, o lingura de boabe de mustar si una de piper, 9 catei de usturoi, 5 foi de dafin, 3 frunze de telina, o tulpina de marar uscat, 1 tulpina de hrean,

5 linguri de sare grunjoasa.

Pasul cel mai important in obtinerea unui rezultat final perfect este soiul gogonelelor pe care alegi sa le prepari: cauta gogonele din soiul Roma, dupa ce se mureaza devin moi si au un gust excelent, peste orice ai incercat pana acum.

In borcanele sterilizate in prealabil pune pe fund un strat de tulpini de marar si un strat de frunze de telina.

Aseaza gogonelele, iar printre ele strecoara rondelele de morcovi si boabele de piper si mustar. Ulterior acopera gogonelele cu frunzele de dafin, mararul si telina ramase.

La final toarna apa cu sare clocotita si sigileaza borcanele. Mare atentie aici, pune apa treptat si asteapta putin dupa fiecare polonic adaugat, pentru ca borcanele sa nu ser sparga. Daca vrei ca gogonelele sa iasa picante puteti adauga 2-3 ardei iuti in fiecare borcan.

Se sigilieaza cu capac si se pot consuma dupa 4-6 saptamani. Pofta buna!