Cum sa faci un credit inteligent. Pentru ce lucruri merita sa te imprumuti si ce mai poate astepta

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 28 feb 2017, 17:21

Unele credite te pot ajuta enorm, in vreme ce altele nu fac decat sa iti puna bete in roate. Tu iei decizia, iar ca sa faci un credit inteligent, trebuie sa citesti aceste sfaturi.

O multime de romani au credite la banci sau la institutii non-bancare. Fie ca este vorba despre un credit ipotecar, de valore mare si pe termen lung, sau de un credit de nevoi personale, care poate fi achitat la urmatorul salariu, cert este ca un imprumut vine la pachet si cu responsabilitati.

Inainte sa iei un imprumut, indiferent de valoarea lui, nu uita sa te informezi cu atentie cu privire la conditiile sale.

Este de ajuns sa te uiti pe acest formular de credit, pentru a afla tot ce te intereseaza despre un imprumut de valoare mica. Acolo completezi care este suma pe care o soliciti si durata de creditare, iar site-ul va genera imediat cat vei plati dobanda, pana cand trebuie sa returnezi suma si cat vei plati in final. Dupa cum vezi, poti lua un credit chiar si fara dobanda, lucru extrem de avantajos.

Desigur, in final, hotararea de a lua un credit depinde de situatia particulara in care te afli si de veniturile tale, dar specialistii iti atrag atentia care sunt lucrurile pentru care merita sa iei un credit cu adevarat si care mai pot astepta:

Situatiile in care creditul este o decizie inteligenta

Un imprumut te poate ajuta foarte mult sa iesi din situatii dificile sau sa faci o investitie in viitorul tau.

Un credit este o decizie inteligenta cand vine vorba despre sanatatea ta si despre anumite investigatii medicale sau tratamente pe care trebuie sa le faci.

Studiile reprezinta un alt motiv pentru care merita din plin sa faci un imprumut. Este vorba despre o investitie in propriul viitor sau in viitorul unei persoane apropiate (copii, nepoti etc.). Un credit poate fi de mare ajutor si pentru a face renovari si chiar investitii care sa te ajute sa reduci cheltuielile lunare – izolarea casei, schimbarea ferestrelor vechi, montarea unei centrale termice.

Fara doar si poate un imprumut este o idee buna si cand vine vorba despre achizitionarea unui automobil sau a unui apartament. Un imprumut rapid te poate ajuta si sa rezervi o vacanta cand este la oferta, de ce nu? De asemenea, un motiv bun sa faci un credit este achizitionarea unui telefon, gadget fara de care cu greu ne-am putea imagina viata in prezent.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ce

nu ar trebui sa-ti cumperi cu ajutorul unui imprumut

Conditiile cu care se acorda in prezent credite sunt foarte flexibile si nu este de mirare ca poti face un imprumut pentru cele mai bizare motivatii. Ca sa nu iti faci datorii inutile si sa nu platesti dublu pentru diverse obiecte de care te-ai putea lipsi, te sfatuim sa cantaresti cu mare atentie decizia.

Nu te sfatuim sa faci un credit pentru a-ti innoi garderoba, vei sfarsi prin a plati dobanda pentru haine care se demodeaza in urmatorul sezon.

Nici achizitiile de cosmetice nu meria un credit, si nici interventiile estetice. Pentru aceste lucruri, te sfatuim sa pui bani deoparte si sa nu platesti dobanda, ele nu sunt stringente si pot astepta pana vei strange tu suma necesara.

Electrocasnicele de care nu ai neaparata nevoie nu merita nici ele un credit. Fa un imprumut pentru electrocasnice doar daca s-au defectat cele vechi si daca iti sunt absolut necesare. De exemplu, un prajitor de paine sau un storcator de fructe mai pot astepta, nu-i asa?

Desigur, aceste sfaturi sunt orientative si tu stii cel mai bine ce iti este sau nu necesar. Inainte sa aplici pentru un imprumut, insa, cantareste foarte bine decizia.

Sursa foto: Shutterstock