Cum să fii gazda celor mai memorabile petreceri în familie

Author: Oana Picerea

Reuniunile de familie sunt, fără îndoială, unele dintre cele mai frumoase momente ale vieții. Ce poate fi mai frumos decât clipele petrecute împreună cu oamenii dragi sufletului tău? Cu siguranță, sentimentul nu se poate compara cu nimic și, în orice context, reprezintă un mare prilej de bucurie. Dar de ce să nu amplifici această încântare?

Dacă ești gazda unui astfel de eveniment, trebuie să iei în considerare câteva aspecte de bază, pentru ca invitații tăi să se simtă ca acasă și să-și mai dorească să ia parte la astfel de clipe alături de tine și ce ceilalți.

 Iată, deci, cum să te organizezi mai bine, pentru o petrecere de neuitat în familie:

1. Atmosfera deosebită ia naștere, întotdeauna, prin muzică

Nu crezi că e cam banal să pornești niște simple boxe atașate unui computer sau unui telefon mobil? Toată lumea ascultă muzică astfel și, dacă-ți dorești ca evenimentul tău să fie unic, poți opta pentru cu totul și cu totul altceva. De exemplu, poți alege un pick-up de la Altex.ro, capabil nu doar să redea fidel sunetele melodiilor favorite, dar și să introducă invitații în atmosfera de neegalat a petrecerilor de odinioară.

2. Selectează o temă a petrecerii, care să-i dea o notă aparte

O temă anume aleasă pentru petrecerea respectivă, poate în ton cu evenimentul celebrat, dacă există neapărat unul, poate scoate din anonimat o astfel de reuniune familie.

Ce poți face? Ei bine, variantele sunt infinite. Ca exemplu, dacă este vorba despre o petrecere pentru o zi aniversară, poți impune un cod vestimentar invitaților. Ca să nu complici mult lucrurile, optează pentru anumite culori simple, pe care orice persoană le are-n garderobă, cum ar fi clasicul negru.

3. Anunță evenimentul din timp, dar nu toate detaliile

Se spune că petrecerile neanunțate sunt cele mai frumoase, dar trebuie să admitem faptul că, atunci când este vorba despre viața de adult, lucrurile planificate sunt cele mai reușite, fiindcă avem cu toții nenumărate responsabilități, ce nu ne pot permite să ne facem timp pentru noi oricând dorim acest lucru.

Dacă vrei ca toți invitații tăi să fie prezenți și să n-ai nicio absență pe lista de invitați, asigură-te că anunți din timp evenimentul. Cere, de asemenea, și o confirmare. Asta nu înseamnă că trebuie să dezvălui toate surprizele, cum ar fi, de exemplu, meniul.

4. Alege un bufet suedez, pentru confortul tuturor

Bufetul suedez te scapă, în calitate de gazdă, de foarte multe griji și responsabilități, iar musafirilor tăi le conferă libertatea de a alege ceea ce mănâncă, de a alege cantitățile și, mai ales, momentul în care doresc să se așeze la masă pentru a degusta preparatele pe care le-ai pregătit.

Fie că apelezi la o firmă specializată, fie că te ocupi tu de bunătățile respective, organizează o masă special dedicată mâncării și oferă-le invitaților ocazia de a se servi singuri cu ceea ce-și doresc.

În concluzie, pentru o petrecere reușită în familie fii deosebit de atent la atmosfera conferită de muzică, alege o temă specială pentru invitați, nu uita să anunți din timp evenimentul și să soliciți și confirmări din partea celor ce sunt chemați și, nu în ultimul rând, orientează-te către bufetul suedez, mult mai practic.

Sursă foto: pixabay.com

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.