Cum sa fii mai bine organizat de camping

Author: Ana Filip
Actualizat: 26 aug 2022, 11:45

Ai de gând să părăsești confortul casei tale pentru a intra în contact cu natura și a petrece câteva nopți în aer liber? Înainte de a pleca în sălbăticie, vei dori acorzi câteva minute pentru a planifica ceea ce ai nevoie. Prima întrebare pe care trebuie să o pui atunci când te pregătești pentru o excursie de camping este dacă montezi un cort într-un loc special amenajat sau nu. Dacă pleci într-o expediție de câteva zile cu rucsac, probabil că vei dori să lași acel cort cupolă de opt persoane acasă și, în schimb, să optezi pentru un cort.

Oriunde ai alege să mergi în camping, există câteva reguli generale de urmat. În primul rând, lasă un impact cât mai mic asupra mediului. De asemenea, dorești să protejezi aria atunci când instalezi focul de tabără și zona de gătit. Și trebuie să te asiguri că mâncarea ta nu atrage urși și alte creaturi. Desigur, trebuie să alegi un loc de campare înainte de a aplica oricare dintre aceste reguli, așa că citește mai departe pentru a afla despre pregătirea unui camping sigur și confortabil.

Ce trebuie să știi despre campare?

  1. Confortul este de cea mai mare importanță atunci când alegi campingul de vis, dar la fel este și respectarea regulilor. Regulile specifice fiecărui parc național, pădure națională sau pădure de stat sunt diferite. Acestea fiind spuse, probabil că vei dori să instalați tabăra suficient de aproape de o sursă de apă pe care să o poți lua cu ușurință pentru a bea.
  2. Ai găsit un loc de campare, ți-ai marcat teritoriul și l-ai curățat de orice resturi nedorite; acum este timpul să amenajezi efectiv cortul. În funcție de tipul de cort pe care îl ai, ar trebui să așezi o prelată impermeabilă sau o cârpă pe pământ înainte de a te apuca de lucru, asamblează urnele și întinde pânza. O cârpă de pământ creează o barieră subțire de protecție între partea inferioară a cortului și orice lucru de sub care ar putea perfora cortul. De asemenea, previne pătrunderea condensului de la nivelul solului. Pânza de pământ poate avea și alte utilizări. În anumite condiții, prelata poate fi folosită ca un scut de ploaie în zona ta de gătit, de exemplu, sau poți crea un adăpost mic pentru laptop și alte device-uri cum ar fi o boxa JBL pentru a te bucura de muzica ta preferată atunci când gătești.
  3. Ai curățat locul și ai instalat cortul; acum este timpul să te asiguri că alimentele sunt protejate atât împotriva animalelor sălbatice, cât și că sunt bine conservate. Să-ți lași mâncarea afară pentru că animalele sălbatice să o culeagă și să le fure nu este doar un pericol pentru tine; de asemenea, poate ajuta animalele să se obișnuiască și chiar să devină dependente de oameni. Ultimul lucru pe care ți-l dorești este să atragi un urs. De asemenea dacă vrei să ții animalele departe, sunetele stridente precum muzica pot ajuta, de aceea website-urile precum Altex.ro te pot ajuta să achiziționezi o boxă portabilă dacă nu beneficiezi de una.
  4. Focul este poate cel mai primordial confort cunoscut de om și nicăieri nu este mai plăcut decât atunci când ești în camping. Cu toate acestea, din cauza riscurilor de incendiu forestier, nu toate locurile de campare și terenurile publice permit focurile de campare, iar cele care au, dispun reglementări împotriva incendiilor. Ca regulă generală, este bine să verifici cu autoritățile locale pentru a afla care sunt regulile de incendiu.

Așadar, ține cont de aceste informații pentru a avea parte de o experiență de neuitat! 

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.