Cum să găsești rapid produsele preferate pe site-urile magazinelor online

Author: Oana Picerea

O dată cu apariția posibilității de a realiza cumpărături și tranzacții financiare prin intermediul internetului, în mediul online, vânzarea și cumpărarea de produse și servicii a cunoscut o schimbare radicală. Au apărut magazinele online, platformele, forumurile și nenumărate aplicații, inițial pentru calculator, direct în browser dar și ce puteau fi descărcate și instalate iar mai apoi, și cele mobile, pentru smartphone-uri, pe care cei mai mulți dintre noi le utilizăm în ziua de azi. Putem spune așadar că în ultimii 20 de ani, lumea s-a schimbat extrem de mult iar în prezent putem realiza cu un minim de efort sarcini pentru care atunci poate că am fi avut nevoie de o grămadă de timp.

Luând ca un scurt exemplu un magazin online, acesta nu mai are un program limitat că cel fizic, în care să fie deschis clienților ci rulează non stop. Asta nu înseamnă neapărat că o dată ce plasăm o comandă aceasta vă fi imediat livrata către noi însă prin simplu fapt că reușim să facem o comandă, chiar și în miez de noapte, ne simplificam cu mult treaba. Este cu atât mai ușor și mai la îndemăna daca un magazin preferat fizic are un program limitat și este deschis fix în orele în care și noi am fi la munca sau ocupați cu alte activități. Daca însă acesta are și un site, nu trebuie să ne mai facem griji. Plasam comanda iar aceasta vă fi automat înregistrată în sistem și preluata în orele de lucru ale personalului care se odupa de magazinul online.

Comparativ cu un simplu site, asemeni unui site de prezentare, unde avem la dispoziție, să spunem produse, dar unde nu putem cumpără, un magazin online este ceva mai complex că și structură, existant numeroase sisteme și aplicații integrate în codul de baza ăla acestuia, prin care interacțiunile pe care clienții le pot face să fie cât mai diversificate. Acestea au evoluat și ele foarte mult de la apariția primelor magazine online și până în prezent.

Tipurile de magazine online diferă, am putea spune, nu numai în funcție de produsele pe care le putem găsi în acestea dar și de alte aspecte. Putem avea atât magazine specifice, precum cele ce aparțin unei anumite companii, de unde putem achiziționă doar produsele sau serviciile oferite de aceasta precum și magazine generale, în care găsim mai multe tipuri de produse, de la mai mulți producători. Pe unele dintre acestea le putem considera chiar depozite online.

Există mai multe criterii după care un consumator își alege produsele, de la brand-ul de care aparțin acestea până la proprietarile lor, calitatea sau prețul lor. Sunt mulți cei ce urmăresc reducerile și ofertele speciale iar în acest sens, exista și platforme care ne pun la dispoziție astfel de informații, în timp real. Prin intermediul acestora putem afla rapid care magazine au în acel moment reduceri și oferte speciale active și putem verifica dacă în acestea găsim și produsele de care am avea nevoie.

În ziua de azi, în fiecare zi ne sunt puse la dispoziție promotii si oferte online, în mai toate magazinele online însă așa cum am spus, mulți dorim să alegem și o calitate cât mai buna sau un anumit brand. Aceste aspecte scad numărul de magazine în care putem găsi ceea ce căutam. Prin intermediul unei platforme de căutare buna putem selecta încă din start produsele sau serviciile de care avem nevoie, având la dispoziție bara de căutare clasica și posibil, și anumite filtre prin care să se realizeze o căutare exactă.

O dată informațiile introduse, se vor caută automat magazinele disponibile, care să corespunda cu cerințele inpuse de noi și le putem mai apoi verifica pe fiecare în parte. Fiecare astfel de platforma poate avea un anumit număr de magazine în care poate caută. Așadar, este bine să alegem o platforma care să aibă la dispoziție un număr cât mai mare de astfel de entități. În acest fel, vom avea la dispoziție mai multe rezultate și putem găsi, chiar daca am petrece mai mult timp, cele mai bune oferte de preț.

O altă categorie de platforme de căutare nici macar nu ne mai redirectioneaza către un anumit site ci mai degrabă ne pune la dispoziție direct produsele căutate, care sunt disponibile în magazinul dorit,, asta chiar pe platforma în sine. Acest lucru ne ajuta să găsim și mai rapid ceea ce dorim și pur și simplu, să realizăm și achiziția. Ne sunt puse la dispoziție categoriile existente în magazinul online selectat alaturi de toate produsele disponibile în fiecare dintre aceste categorii.

Ce ce ajută totuși această metodă cumparativ cu a căuta direct pe site-ul unui anumit magazin online? În primul rand, este mai rapid, și o data ce căutam un anumit produs, ne sunt puse la dispoziție toate magazinele în care acel produs exista în acel moment. Chiar daca noi știm deja un magazin în care să găsim produsul, poate că în alta parte este mai ieftin sau putem găsi la același preț, ceva și mai bun. Și cum posibilitățile de navigar sunt aceleași indiferent de magazin, interfață de căutare fiind cea a platformei de căutare, nu vom avea probleme nici în ceea ce privește navigarea cât mai ușoară printre anumite categorii de produse.

Așadar, având la dispoziție soluții simple, rapide și moderne, este mult mai ușor pentru consumatori să facă în ziua de azi cumpărături online, și de pe aplicațiile PC dar și de pe cele mobile.

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.