Cum să-i ferim pe cei mici de pericolele mobilierului ascuțit

Autor: Lavinia Medrea

Ești în plin proces de achiziționare a mobilierului, dar vrei să asiguri în același timp un ambient confortabil pentru cei mici?

Într-o casă în care locuiesc și copii, prioritățile ar trebui să fie centrate pe garantarea siguranței. Prichindeii, mai ales în primii ani de viață, sunt curioși să descopere lumea înconjurătoare și implicit spațiile din casă. Colțurile ascuțite ale pieselor reprezintă principalele probleme care ar putea duce la apariția accidentelor.

În astfel de situații nu poți decât să aplici metode preventive. Ce poți face mai exact pentru a reduce riscurile, însă fără a compromite designul general rămâne să afli în rândurile următoare.

Utilizează protecții pentru colțurile mobilierului

Primul lucru care trebuie luat în considerare pentru a obține atmosfera dorită este să accesezi oferta unui magazin de feronerie. Acolo vei găsi protecții pentru mobilier, care te vor ajuta să asiguri ambientului confortul dorit. Sunt accesorii special concepute pentru a acoperi colțurile ascuțite ale meselor, birourilor sau altor obiecte de mobilier. Sunt moi, ușor de instalat și amortizează impactul în caz de lovitură. Suplimentar, poți adăuga și o bandă de protecție pentru marginile blaturilor de bucătărie sau ale rafturilor.

Pentru camera celor mici, poți alege din start elemente de mobilier rotunjite și joase, care sunt mai puțin periculoase în caz de cădere. Delimitează cu atenție spațiul, în așa fel încât cei mici să nu aibă acces foarte facil la marginile dure ale dulapurilor, canapelelor sau comodelor.

Folosește covorașe moi de protecție și instalează opritoare pentru uși

În zonele unde micuțul își petrece cel mai mult timp ar fi indicat să amplasezi covorașe moi. Rolul principal pe care îl prezintă este de a reduce impactul, dar și zgomotele provocate în timpul momentelor de joacă. În plus, le poți găsi în diverse culori, forme și texturi, ceea ce îți va oferi posibilitatea de a-ți exprima în voie creativitatea.

De asemenea, închiderea bruscă a ușilor poate duce la accidentarea celor mici. Pericolul cel mai mare este atunci când se joacă și aleargă prin casă. Tocmai de aceea, indicat ar fi să alegi opritoare pentru uși. Se fixează pe podea și asigură menținerea ușii într-o poziție fixă, ceea ce protejează pereții de loviturile bruște.

Însă, dacă nu știi exact care este varianta ideală pentru tine, iată câteva sfaturi utile:

● Material - Cauciucul și siliconul sunt cele mai sigure pentru că sunt rezistente la șocuri.

● Design și dimensiune - Asigură-te că se potrivesc cu grosimea ușii și sunt ușor de utilizat.

● Portabilitate - Unele opritoare sunt ușor de mutat, ceea ce le face utile în mai multe camere.

Însă, dacă nu vrei să dai greș și nici să investești prea mult timp pentru a găsi alternativa perfectă, poți consulta părerea unui specialist.

Dacă vrei o soluție permanentă, poți alege mobilier cu colțuri rotunjite sau margini curbe

Protecțiile pentru mobilă se pot demonta fără probleme. Însă, dacă vrei să eviți o posibilă deteriorare a pieselor sau pur și simplu nu-ți place efectul vizual, nu ezita să cumperi variante cu margini rotunjite.

Beneficiile de care vei avea parte sunt evidente:

● Suprafețele netede și curbate nu necesită întreținere constantă.

● Au o estetică modernă, adaptată stilurilor minimaliste de amenajare.

● Se potrivesc de minune în orice încăpere, fie living sau dormitor.

În cazul în care nu vrei să faci o investiție prea mare, poți accesa alternativ și gama de protecție colțuri mobilă pentru copii. Sunt achiziții accesibile pentru orice buzunar și oferă aceleași funcții ca piesele cu margini curbate. Important e doar să te orientezi către un producător de încredere.

Siguranța copilului tău contează - investește în soluții durabile și bucură-te de toate beneficiile pe care le garantează!