Cum să îmbini stiluri diferite de design în bucătăria ta?

Author: Alina Petre

Bucătăria reprezintă inima casei, locul de întâlnire al membrilor familiei, locul unde se gătesc și se mănâncă rețetele speciale ale familiei, locul unde se poartă discuțiile importante din familie. De aceea, acest spațiu trebuie organizat în așa fel încât să ofere o atmosferă primitoare, dar și să fie extrem de practic și funcțional. Pentru a îmbina mai multe stiluri diferite de design interior, trebuie să ai puțină iscusință sau să te documentezi de elementele esențiale ce trebuie integrate. Vrei să afli cum poți face și tu acest lucru?

Iată un ghid la îndemână pentru a combina stilurile de design în bucătăria ta!

Ø Folosește elemente moderne

Elementele moderne dintr-o bucătărie sunt reprezentate de funcționalitate, în special de electrocasnicele alese. Cel mai indicat ar fi ca acestea să fie de calitate, dar ascunse în mobilă, astfel încât atmosfera din bucătărie să nu fie perturbată de materiale dure. Dacă alegi să cumperi un set de toaster și fierbător, spre exemplu, acestea pot fi expuse, atâta timp cât se potrivesc în ansamblul bucătăriei, însă trebuie ascunse electrocasnicele mari, precum este un frigider incorporabil, care poate fi integrat în mobilă cu foarte mare ușurință. Dacă nu știi pe care să îl alegi, la altex.ro poți găsi diverse modele cu specificații din ce în ce mai impresionante de unde poți alege. Este recomandat să alegi electrocasnice cât mai silențioase, întrucât zgomotele lor ar da o stare agitată celor ce petrec timp în bucătărie.

Ø Adaugă elemente tradiționale

Pentru ca bucătăria să aibă personalitate și să vă reprezinte familia, este nevoie să integrezi elemente tradiționale. Poți să alegi ca acestea să fie mici și constante, precum feroneria din bucătărie, sau să transformi un punct central al bucătăriei într-un stil tradițional: o hotă tencuită într-o formă extrem de interesantă. Aceste elemente vor schimba total spațiul și atmosfera acestuia.

Ø Asigură fluiditate

Bucătăria nu va arăta ca un haos dacă știi cum să creezi fluiditate în ea. Acest lucru se face fie prin forme (masa ovală, obiecte de iluminat ovale, mânere ovale etc), fie prin culori. Este recomandat să folosești două culori predominante și una de accent, pentru ca bucătăria să aibă un aer îngrijit și aerisit. De asemenea, poți combina materiale diferite: marmura cu lemnul sunt foarte populare în moda actuală, conferind ideea de modern-tradițional pe care mulți vor să o obțină în casele lor.

Design-ul interior poate părea mai simplu decât este la început, însă odată ce aprofundezi puțin subiectul, realizezi că reprezintă o sarcină destul de grea, mai ales când vine vorba de o bucătărie. Așadar, dacă urmezi ideile de mai sus, vei reuși să obții o bucătărie demnă de revistă, ce combină mai multe stiluri de design interior și ce integrează și stilul familiei tale. Oricât de mult ar fi la modă un lucru, important este să se potrivească stilului tău de viață și preferințelor tale. Așadar, inspiră-te din ideile de design actuale, dar adaptează-le personalității tale și a celorlați membri ai familiei din casă.

Sursa foto: pexels.com 

 


Maria Pătrașcu, medic specialist psihiatru, a adus în prim-plan, în cadrul emisiunii „Follow us!”, câteva semne după care putem recunoaște o persoană narcisistă.