Cum să îţi amenajezi curtea pentru un sezon cald memorabil: sfaturi practice

Author: Diana Tilă

Vara este, prin definiţie, momentul nopţilor lungi petrecute afară cu prietenii, al evenimentelor, grătarelor şi, în general, al tuturor ocaziilor de a ne face amintiri frumoase, care să ne ţină de cald până vara viitoare. Dacă te-ai mutat recent la curte şi vrei să o pregăteşti cum se cuvine pentru sezonul cald care deja bate la uşă, iată câteva sfaturi practice care să te ajute să ai o grădină memorabilă.

Amenajarea curţii şi grădinii: sfaturi numai bune de pus în practică pentru o curte de revistă

Dacă te-ai mutat recent la curte, probabil te gândeşti că e prea târziu să o amenajezi pentru sezonul cald ce tocmai a început. Cu toate acestea, nimic nu este mai departe de adevăr. Trebuie doar să ţii cont de câteva detalii şi curtea ta va arăta exact aşa cum ai visat-o întotdeauna, gata să-ţi primească prietenii şi oamenii dragi. Iată care sunt paşii de urmat pentru o curte de poveste:

Fă curat

Primul pas, deşi poate cel mai dificil şi plictisitor, este şi cel care va dicta cum o să arate curtea ta. Fă curat, strânge frunzele, crengile căzute peste iarnă, toaletează copacii şi tunde iarba, astfel încât curtea ta să fie îngrijită şi sănătoasă.

Plantează flori şi arbuşti ornamentali

După curăţenie, adu un strop de culoare în curtea ta cu ajutorul florilor şi arbuştilor ornamentali. Alege plantele astfel încât să fie uşor de întreţinut, potrivite solului şi climei din zona ta, iar perioadele lor de înflorire să îţi asigure doza de culoare şi parfum pe întregul an, astfel încât să te bucuri de momente magice în curtea ta tot timpul.

Împarte curtea în zone-cheie

În fiecare curte trebuie să existe o demarcaţie clară a zonei pentru grătar, a locului de joacă pentru copii, a terasei sau foişorului, precum şi a oricâtor alte zone de relaxare îţi permite spaţiul disponibil. Dacă ai o terasă închisă, asigură-te că mobilierul este în stare bună, adaugă pernuţe pufoase şi decoraţiuni care să aducă sentimentul de acasă, un aparat de aer condiţionat Romstal EcoVent pentru zilele caniculare în care briza verii pare să nu mai facă faţă, şi eşti gata de primit oaspeţii în micul tău paradis.

Iluminatul extern

Un detaliu care face diferenţa, fie că ai musafiri sau nu, îl reprezintă iluminatul curţii. Alege din varietatea de modele de felinare, becuri, ghirlande luminoase sau lămpi cu încărcare solară, pentru a crea atmosfera nopţilor de vară la care ai visat mereu.

Spaţiul de joacă pentru copii

Dacă ai copii, atunci un colţ de natură doar al lor este, cu siguranţă, unul dintre motivele pentru care ai decis să te muţi la curte. Alege un leagăn, un tobogan, un hamac, şi asigură-te că zona aleasă este una sigură, fără pietriş sau crengi.

Să ai o curte de poveste este, în teorie, o misiune complicată. Practic, însă, trebuie doar un pic de simţ practic, de atenţie la detalii şi de imaginaţie pentru a transforma într-un colţ de poveste orice curte sau terasă, indiferent de dimensiunile sale.

 

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.