Cum să iți atingi obiectivele cu ajutorul forței de muncă din străinatate

Author: Oana Picerea

Succesul oricărei companii depinde foarte mult de diverse aspecte precum modul în care aceasta este condusă dar și calitatea profesională și implicarea personalului care lucrează în cadrul firmei fiind două dintre aspectele care contribuie decisiv la creionarea destinului firmei. Pentru că, desigur fiecare proprietar de firmă își dorește ca aceasta să prospere din toate punctele de vedere este necesară luarea celor mai bune decizii, inclusiv în ceea ce privește personalul care urmează să fie angajat în cadrul firmei. Că în țara noastră este din ce în ce mai greu de găsit forță de muncă calificată nu mai reprezintă nicio noutate pentru antreprenorii care activează în mediul de afaceri din țara noastră.

Care sunt motivele care au condus la o astfel de situație nu mai contează pentru că acestea nu pot fi rezolvate de către oamenii de afaceri care activează în mediul de afaceri românesc.  Pentru a putea suplini acest deficit de forță de muncă și firmele din țara noastră trebuie să apeleze la importul forței de muncă. Cu toate că țara noastră nu este o forță economică, firmele care activează în mediul de afaceri românesc au posibilitatea de a importa forță de muncă. Această oportunitate apare ca urmare a faptului că există țări care sunt mai slab dezvoltate decât țara noastră.

Mai multe tari asiatice se află în situații dificile, motiv pentru care, persoane care trăiesc în aceste țări aleg să plece și să muncească în țări precum România pentru a lucra și pentru a câștiga mai mulți bani decât în situația în care ar munci la ei acasă pentru sume mult mai mici de bani. Pentru ca un astfel de import să se poată desfășura în cele mai eficiente condiții trebuie apelat la serviciile prestate de către firmele care activează în domeniul recrutării forței de muncă. Din varii motive, este de preferat colaborarea cu o firmă care este specializată în recrutarea forței de muncă provenită din țările asiatice.

Calitatea personalului asiatic care urmează să lucreze în firma ta depinde de calitatea specialiștilor care au recrutat personalul asiatic. Tocmai din acest motiv, trebuie să acorzi atenție firmei pe care o angajezi în acest scop, astfel încât să iți fie aduci numai oamni potriviți pentru posturile vacante.  

Să angajezi niște oameni despre care vei constata că nu sunt compatibili cu cerințele pe care tu le ai nu este doar o pierdere de timp ci se poate dovedi o decizie proastă din punct de vedere financiar. Pentru că în mediul de afaceri aspectul financiar joacă un rol esențial trebuie ca o astfel de situație să fie evitată pe cât de mult posibil. Și este posibilă evitarea unei astfel de situații. Colaborarea cu o firmă în cadrul căreia lucrează specialiști din domeniul recrutării forței de muncă este modalitatea prin care poate fi evitată situația prezentată în rândurile de mai sus. Pentru a putea colabora cu  o astfel de firmă  analizează următoarele aspecte.

Expertiza de care dau dovadă oamenii care lucrează în cadrul firmei care se va ocupa de tot ceea ce presupune procesul de selectare și recrutare a forței de muncă.

Experiența acumulată dar și cât de stufos este portofoliul de clienți sunt alte două aspecte care trebuie să fie analizate pentru a putea stabili care este firma cu care trebuie să colaborezi în vederea identificării celor mai potriviți oameni care să lucreze în firma pe care o deții.

Nivelul de apreciere de care aceasta se bucură. Chiar dacă ar putea să existe oameni care apreciază fără a avea un motiv foarte bine întemeiat, în cazul în care o firmă se bucură de un nivel foarte mare de apreciere este clar că respectiva firmă face ceva bine din moment ce se bucură de un nivel foarte ridicat de apreciere.

Complexitatea bazei de date pe care o deține firma de recrutare și perioada de timp în care aceasta îți poate identifica și recruta omul de care ai nevoie sunt alte două aspecte care nu trebuie să fie ignorate în momentul în care sunt analizate ofertele existente în piața recrutării forței de muncă.

JR Recruitment  ajută mediul de afaceri din țara noastră. Mediul de afaceri de la noi din țară nu trece tocmai printr-o perioadă plăcută. Această perioadă dificilă se datorează lipsei forței de muncă. Totuși există multe firme și companii care se ocupă cu recrutarea de persoane din străinătate astfel încât să se suplimenteze locurile de muncă neocupate de la noi din țară și firmele și companiile să își desfășoare activitățile într-un ritm normal.  

O astfel de situație apare că urmare a faptului că pe umerii specialiștilor care lucrează în cadrul firmelor care se ocupă cu recrutarea forței de muncă  stă decizia angajării unor oameni care urmează să dea sau nu randamentul dorit. Având în vedere rezultatele deosebite pe care le-a obținut de a lungul anilor, cei de la JR Recruitment se bucură de cel mai mare nivel de apreciere și este acea firmă la care apelează majoritatea antreprenorilor în momentul în care aceștia doresc să angajeze personal asiatic.

Faptul că această firmă este specializată în procesul de recrutare personal asiatic nu este singurul motiv pentru care firma este apreciată atât de mult. De-a lungul anilor firma a reușit să recruteze oameni care din momentul în care au fost angajați s-au integrat foarte bine la locul de muncă și au contribuit decisiv la dezvoltarea firmei și la atingerea obiectivelor avute de către firma în care aceștia au lucrat.