Cresterea imunitatii organismului este foarte importanta, mai ales in aceasta perioada. O imunitate ridicata nu te fereste de boli, insa ajuta organismul sa lupte mai eficient cu efectele ei; de asemenea, un organism cu o imunitate ridicata poate accelera procesul de vindecare.
Iata cum iti poti creste imunitatea in aceasta perioada fara a lua pastile.
Citeste si: Cum sa ne crestem imunitatea. Dr. Monica Pop ofera solutia
Citeste si: Plamani sanatosi- Plantele care te ajuta sa ai plamanii sanatosi
Citeste si: Când ar putea fi atins vârful epidemiei de coronavirus în România? Iată părerea medicului Alexandru Rafila
Ceaiuri pentru cresterea imunitatii: ceaiul de echinacea
Echinaceea are proprietatea de a stimula producerea de globule albe, principalul motor al sistemului imunitar. S-a demonstrat ca echinaceea este foarte eficienta in combaterea gripei si racelii de sezon.
Mare atentie insa, consumati ceai de echinaceea in cantitati moderate, pentru a beneficia la maximum de proprietatile acestei plante. De asemenea, daca suferiti de o afectiune autoimuna, nu consumati echinaceea.
Citeste si: Cea mai buna reteta de paste picante
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Ceaiuri pentru cresterea imunitatii: ceaiul de soc
Un alt ceai extrem de eficient in cresterea imunitatii este ceaiul de soc. Acesta are puternice proprietati detoxifiante si purifica sangele.
Studiile au demonstrat ca socul stimuleaza raspunsul sistemului imunitar si poate preveni aparitia infectiilor virale.
Ceaiuri pentru cresterea imunitatii: ceaiul de macese si catina
Un alt ceai care poate ajuta la cresterea imunitatii este ceaiul de macese si catina. Aceste plante sunt extrem de bogate in vitamina C si ajuta la formarea anticorpilor; aparitia infectiilor poate fi astfel prevenita.
Puteti incerca o cura de intarire a imunitatii: beti zilnic, timp de 10 zile, cate 3 cani de ceai de macese si catina.
Ceaiuri pentru cresterea imunitatii: ceaiul de musetel
Un alt aliat pentru cresterea imunitatii este ceaiul de musetel. Musetelul contine o serie de substante imuno-stimulatoare care ajuta organismul sa lupte mai eficient impotriva infectiilor.
Musetelul te poate ajuta si in tratarea altor afectiuni, precum virozele respiratorii, tulburarile digestive, durerile de cap sau crampele menstruale.
Daca urmaresti un efect mai puternic, poti combina musetelul cu cimbru; vei obtine astfel un veritabil antibiotic natural, care nu are efecte secundare asupra organismului.
Pentru a realiza o cura de imunizare cu musetel, beti cate 3 cani de ceai de musetel zilnic.