Cum să îți pregătești casa ca să devină potrivită pentru iarnă? 

Author: Ana Filip
Actualizat: 22 nov 2023, 09:43

Se apropie cu pași repezi cea mai friguroasă perioadă din an. Dacă până acum a fost bucuria resimțită de o vară prelungită, nu va mai dura mult până când ne vom vedea îmbrăcați cât mai gros și vom visa din nou la căldură. De aceea, trebuie să ne pregătim din timp, deoarece odată cu schimbarea neașteptată a vremii din ultimii ani, există predispoziția la orice posibilitate. 

Iată câteva soluții ca să fii cât mai pregătit pentru perioada friguroasă ce urmează

    Cu toții știm că românii sunt experți în pregătirile pentru sărbătorile iernatice, când în aer plutește mirosul de cozonac făcut de bunica și de vin fiert, dar nimeni nu vorbește și despre pregătirile necesare pentru vremea ce ne așteaptă cât mai curând, care reprezintă și o lipsă de resurse proaspete. Cu toate acestea, există câteva aspecte de care trebuie ținut cont: 

1. Aprovizionează-ți cămara

    Dacă dispui de un loc mai răcoros unde poți depozita alimente care rezistă mai bine odată cu trecerea timpului, fie că este o cămară sau un beci, poți să te aprovizionezi cum trebuie pentru ce va urma. Așează-ți murăturile și dulcețurile corespunzător pentru a le oferi un mediu cât mai optim ca să nu te trezești cu diferite surprize. Dacă nu te-ai gândit să te ocupi tu de prepararea murăturilor, poți cumpăra câteva deja gata sau poți să pregătești altfel de borcane. Există tot felul de rețete pe internet cu diferite mixuri de salate murate care nu necesită o cantitate imensă de legume în pregătirea lor. 

2. Asigură-te că și cele mai răcoroase camere sunt încălzite corespunzător 

    Cel mai probabil, există anumite încăperi din locuința ta care nu sunt la fel de călduroase ca celelalte, din cauza poziționării lor sau a altor factori. O astfel de cameră cu probleme este de obicei baia. Acest lucru se datorează faianței și a gresiei care fiind suprafețe reci, mențin cât mai bine o temperatură mai joasă. Deoarece nimeni nu dorește ca după o zi friguroasă când e un moment perfect pentru o baie fierbinte, să fie izbit de un alt val de răcoare, o investiție perfectă este unul dintre caloriferele de baie de la shop-einstal.ro, care păstrează o temperatură potrivită pentru corpul uman. Pe lângă acest lucru, îți poți pune la uscat și prosoapele sau chiar și hainele, datorită modului în care este acesta format.

3. Dacă ai o alternativă de căldură, ține cont de ea!

    Deși poate dispui de încălzire în toată casa prin calorifere sau pardoseală, ține cont că uneori și aceste lucruri se pot defecta, fie de la sursă sau la nivelul locuinței tale. De aceea, dacă ai în locuința ta un șemineu sau o sobă, nu da la o parte această soluție alternativă și fii sigur că ai mereu câteva lemne la îndemână. Nu ai de unde să știi când vei avea nevoie de acestea, astfel, este cel mai bine să fii mereu pregătit.

4. Ai grijă de sănătatea ta!

    Și nu în ultimul rând, ai grijă și de sănătatea ta! Schimbarea de temperatură poate afecta destul de mult și starea fizică, dar și cea psihică. Ia niște pastile pentru imunitate și niște vitamine, fă-ți ceaiuri calde și nu te obosi prea mult. Este normal ca odată cu scăderea temperaturii să îți scadă și nivelul de serotonină din corp, hormon ce este responsabil pentru fericire, de aceea nu pune prea multă presiune pe tine dacă te miști mai încet și nu mai ai același nivel de energie. 

În concluzie, trebuie să avem o grijă specială odată cu venirea acestui anotimp, dar nu este ceva imposibil de trecut!