Cum să îți protejezi culturile de legume cu folie pentru solarii

Author: Oana Iosif

De-a lungul timpului, domeniul agriculturii a întâmpinat tot felul de provocări care mai de care, pe care oamenii au fost nevoiți să le depășească. Practic, omenirea nu prea a avut încotro, agricultura oferă hrana necesară pentru supraviețuire, iar pe timpuri era cu atât mai greu să ai grijă de culturi, deoarece nu există tehnologia de azi, care să automatizeze anumite procese și să le facă ușor de implementat la scară largă. Deși oamenii au fost mereu ingenioși și au găsit metode care să le faciliteze munca, prezentul ne oferă mult mai mult decât atât și ne pune la dispoziție produse și utilaje moderne cu ajutorul cărora să facem față capriciilor vremii și să ne adaptăm în funcție de schimbările climatice. Este o adevărată plăcere să fii agricultor în ziua de azi, pentru că munca nu mai seamănă deloc cu ce a fost acum (doar) 10 sau 15 ani.

Cel mai des folosit truc pentru creșterea legumelor este plantarea acestora în spații protejate cu folie profesionala, mai exact în sere și solarii, deoarece aceste culturi sunt cele care rezistă și pe perioada iernii, oferind recolte bogate și în extra – sezon, atunci când sunt cele mai căutate produse de pe piață. Producătorii locali știu deja acest lucru și pe asta au mizat, pentru a-și spori afacerea pe care au pus-o pe picioare cu multă muncă și implicare. Agricultura viitorului exact așa arată și sunt tot mai des întâlnite culturile acvaponice sau hidroponice. Serele și solariile sunt construcții menite să reziste ani de zile dacă sunt realizate din materiale de cea mai bună calitate, motiv pentru care investiția se va recupera rapid, chiar din primul an în anumite cazuri în care culturile sunt întinse pe o suprafață mai mare și cresc și se dezvoltă corespunzător.

De asemenea, serele și solariile moderne sunt dotate cu sisteme de irigații și de încălzire pe măsură, care să mențină în interiorul acestora temperaturi pozitive care sa fie benefice legumelor pentru creștere și dezvoltare. Marii agricultori așa își dotează halele și nu fac rabat de la calitate, atunci când vine vorba de produse și servicii de calitate. Pentru toți antreprenorii care își doresc un business prosper, este cunoscut faptul că alegerea partenerilor de lucru contează într-o proporție foarte mare, deoarece succesul propriilor afaceri depinde de calitatea produselor și serviciilor la care apelează din exterior. Daca și dumneavoastră aveți o afacere în acest domeniu și sunteți la început, investiți cu grijă în astfel de obiective. Dacă nu aveți suficiente fonduri pentru a acoperi toate nevoile de la început, luați totul progresiv, căci destinația e aceeași.

Cum a crescut substanțial procentul persoanelor care își cultivă legumele pe cont propriu? Acest fenomen deloc surprinzător a luat amploare o dată cu începerea pandemiei de Covid-19 și a adus o schimbare în mentalitatea oamenilor, în special a celor care locuiesc la oraș, deoarece acest fenomen a început să ia amploare chiar și în mediul urban și nu pare să dea înapoi. Cu siguranță această schimbare este una benefică în special pentru fiecare individ în parte, deoarece creșterea propriilor legume înseamnă produse mai sănătoase, mai gustoase, mai parfumate și mai puțin costisitoare, deoarece această practică vă ajută să economisiți și bani frumoși, nu doar timp pierdut prin magazine la cozi. Ingeniozitatea oamenilor nu are limite și chiar și persoane care locuiesc la bloc se încumetă să cultive câteva legume și ierburi aromatice la ghivece și containere de mari dimensiuni (nimic nu este imposibil atunci când vă doriți cu adevărat ceva).

Cum puteti întrebuința folia profesională și pentru alte task-uri? Produsul acesta este ideal și pentru a acoperi alte construcții, precum țarcurile pentru animale sau o construcție în lucru, ce necesita protecție temporară împotriva vremii. Folia de acest tip este extrem de rezistentă, pentru că este special concepută pentru sere și solarii, două construcții care au rol de protecție a plantelor împotriva capriciilor vremii, care nu sunt de trecut cu vederea. Clima din țara noastră a cunoscut și încă este în proces de cunoaștere a unor schimbări majore, deja sesizăm tendințe de deșertificare în anumite zone, în special în cele de câmpie și de deal, iar în altele există precipitații mult mai pronunțate decât ce era cunoscut. Așadar, și adaptabilitatea aceasta trebuie luată în serios, deoarece nu ne mai reîntoarcem la vremurile de altădată. Putem, în schimb, să profităm de ustensilele și utilajele moderne care ne sunt puse la dispoziție de alți producători, pentru a obține rezultatele dorite.

În concluzie, dacă dispuneți de culturi de legume și doriți să le protejați, atunci optați pentru folia profesională pentru solarii, deoarece este cel mai bun produs pentru acest lucru. Nu există intemperii la care folia să nu facă față cu brio, pentru o perioadă extrem de lungă de timp. Are garanție de ani de zile de la producători și acest lucru va fi observabil încă de la montarea acesteia pe suprafețele dorite. Cu siguranță este o investiție pe care merită să o faceți dacă doriți o schimbare în stilul personal de viață (nu doar dacă sunteți agricultori de meserie și căutați să vă îmbunătățiți condițiile de creștere a legumelor și nu numai). O investiție într-o afacere din domeniul agriculturii este una bănoasă și de viitor, deoarece vom avea întotdeauna nevoie de hrană și nu avem cum să nu ne bucurăm de produse locale, mai ales că țara noastră dispune de un sol fertil care este foarte bine tolerat de foarte multe specii diferite de fructe și de legume, așadar diversitatea nu ne lipsește.