Cum sa ne energizam si sa inlaturam starea de oboseala

Editor: Alexandra Dragos
Actualizat: 27 mar 2017, 21:24

Dupa lunile de iarna in care organismul a fost privat de soare si alimente proaspete avem nevoie de un ajutor ca sa ne energizam si sa inlaturam starea de oboseala pe care tindem sa o simtim permanent. Dr Oz vine in ajutorul nostru si de aceasta data cu cateva sfaturi utile:- Renuntarea la carbohidrati, adica la acele alimente (de genul celor din patiserii sau fast-food uri) care ne dau o stare de bine pentru ca ne cresc glicemia si elibereaza rapid o doza marita de insulina in organism.

 

Cum combatem oboseala
Dupa lunile de iarna in care organismul a fost privat de soare si alimente proaspete avem nevoie de un ajutor ca sa ne energizam si sa inlaturam starea de oboseala pe care tindem sa o simtim permanent. Dr Oz vine in ajutorul nostru si de aceasta data cu cateva sfaturi utile:
- Renuntarea la carbohidrati, adica la acele alimente (de genul celor din patiserii sau fast-food uri) care ne dau o stare de bine pentru ca ne cresc glicemia si elibereaza rapid o doza marita de insulina in organism.
 Acest fapt streseaza organismul de fapt, ne scade nivelul de serotonina, iar senzatia de pofta pentru carbohidrati va reveni curand. Senzatia de oboseala devine persistenta si vom fi tentati sa manancam iarasi alimente nesanatoase, cu multe grasimi, nepreparate corespunzator si in cantitati exagerate, iar digerarea lor va fi un proces extrem de obositor pentru organismul nostru. Daca nu putem renunta la carbohidrati, Dr Oz recomanda sa-i consumam cu masura si sa-i alegem pe cei neprelucrati, cum ar fi cerealele integrale.
Sa renuntam la medicamentele pentru raceala, daca suferim de o banala tuse sau o durere minora in gat. Medicamentele luate pe termen lung, ne epuizeaza. Inlusiv sprayurile decongestionante, antibioticele si antihistaminicele care provoaza stari de insomnie, ameteala si epuizare. Mai bine folosim o solutie salina pentru a desfunda nasul si suplimente cu vitamina D, cu omega-3 si probiotice.
Sa facem ordine in casa. Da, ati auzit bine, un studiu a aratat o legatura puternica intre dezordinea din casa si nivelul de stres extrem de ridicat in cazul persoanelor care nu obisnuiesc sa faca des curatenie.
Ca sa nu ne crestem nivelul de stres, Dr Oz recomanda sa incepem sa organizam lucrurile in casa, luand cate o camera pe rand si pastrand doar lucrurile care ne sunt cu adevarat necesare si care ne plac foarte mult.

Acest fapt streseaza organismul de fapt, ne scade nivelul de serotonina, iar senzatia de pofta pentru carbohidrati va reveni curand. Senzatia de oboseala devine persistenta si vom fi tentati sa manancam iarasi alimente nesanatoase, cu multe grasimi, nepreparate corespunzator si in cantitati exagerate, iar digerarea lor va fi un proces extrem de obositor pentru organismul nostru.

Daca nu putem renunta la carbohidrati, Dr Oz recomanda sa-i consumam cu masura si sa-i alegem pe cei neprelucrati, cum ar fi cerealele integrale.Sa renuntam la medicamentele pentru raceala, daca suferim de o banala tuse sau o durere minora in gat.
##VIDEO153206##
Medicamentele luate pe termen lung, ne epuizeaza. Inlusiv sprayurile decongestionante, antibioticele si antihistaminicele care provoaza stari de insomnie, ameteala si epuizare. Mai bine folosim o solutie salina pentru a desfunda nasul si suplimente cu vitamina D, cu omega-3 si probiotice.Sa
facem ordine in casa. Da, ati auzit bine, un studiu a aratat o legatura puternica intre dezordinea din casa si nivelul de stres extrem de ridicat in cazul persoanelor care nu obisnuiesc sa faca des curatenie.

Ca sa nu ne crestem nivelul de stres, Dr Oz recomanda sa incepem sa organizam lucrurile in casa, luand cate o camera pe rand si pastrand doar lucrurile care ne sunt cu adevarat necesare si care ne plac foarte mult.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

 

Taguri: