Cum să ne pregătim locuința pentru sezonul rece? Detaliile de care nu trebuie să uitați

Autor: Bianca Vidoi

Cum să ne pregătim locuința pentru sezonul rece

Sursa: freepik

Temperaturile au scăzut mai repede decât ne așteptam, ceea ce ne face să grăbim procesul de pregătire al locuinței pentru sezonul rece.

Deși ne aflăm în prima lună de toamnă, temperaturile au scăzut într-un ritm la care nimeni nu se aștepta, ceea ce ne face să ne amintim că sezonul rece a venit. Acesta este momentul perfect pentru a începe să ne pregătim locuința pentru sezonul rece, astfel încât să nu ne întâlnim cu diferite obstacole atunci când ne este lumea mai dragă. 

Cum să ne pregătim locuința pentru sezonul rece

Temperaturile au scăzut, lumina naturală nu mai este la fel de puternică, iar oamenii încep deja să facă primele pregătiri pentru sezonul rece. Se apropie rapid momentul în care va fi necesar să pornim căldura, iar cel mai mare coșmar ar fi să realizăm că sistemul de încălzire nu funcționează. Este indicat ca încă din luna septembrie să verificăm sistemul de încălzire, recomandarea fiind de a chema un instalator pentru a se asigura că totul funcționează așa cum ar trebui. 

Puteți schimba filtrele și testa termostatele, astfel încât să vă asigurați că funcționează corespunzător. Este indicat să vă uitați în jurul centralei sau a caloriferelor pentru diferite semne de scurgeri sau umiditate, astfel încât problemele să nu se agraveze în timp. Acum urmează să ne concentrăm atenția asupra ferestrelor din locuința noastră.

Citește și: Solstițiul de iarnă 2024. Când are loc cea mai scurtă zi din an. Tradiții și obiceiuri

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

Este important ca la începutul sezonului rece să ne analizăm cu atenție ferestrele pentru a observa posibile fisuri în acestea sau spații goale între acestea și perete, spații prin care poate intra cu ușurință aerul rece. La începutul sezonului rece trebuie neapărat să verificați dacă acoperișul prezintă găuri sau țigle deteriorate, ce pot apărea în urma furtunilor puternice.

Deși mai sunt câteva luni până la prima zăpadă, este important să verificați dacă sunteți pregătit pentru deszăpezirea acesteia.

Verificați dacă mănușile, cizmele sau lopețile sunt gata de folosire sau au fost deteriorate în perioada în care au fost nefolosite, potrivit nomadlease.com.

Interiorul casei se transformă în sezonul rece

Un nou sezon sau anotimp vine la pachet cu un nou capitol din viața noastră, motiv pentru care trebuie să ne pregătim atât exteriorul casei, cât și interiorul acesteia. Pentru a vă acomoda sezonului rece așa cum trebuie să faceți o curățenie generală a casei, alături de o reorganizare a hainelor și a decorațiunilor.

Și ingredientele pot fi înlocuite cu unele de sezon, astfel vanilia va fi pusă în dulap pentru a lăsa loc scorțișoarei ce începe să fie folosită încă din prima zi a lunii septembrie.

Becurile pot schimba întreaga atmosferă a unei locuințe, iar în sezonul rece este recomandat ca lumina becurilor să fie calde pentru a adăuga senzația de încălzire oricărei încăperi. Este un moment perfect pentru a renunța la obiectele pe care nu le folosiți, astfel încât să vă puteți bucura la final de mai mult spațiu, o casă aerisită și îngrijită.