Cum să nu fii prins daca ești Moș Nicolae. Când poți să umpli ghetuțele cu cadouri

Author: Bianca Vidoi

Ce cadouri nu trebuie să oferim de Moș Nicolae

Sursa: Pexels.com

Moș Nicolae este așteptat de copiii din România în noaptea dintre 5 și 6 decembrie, iar acesta este momentul ideal pentru a afla cum să nu fiți prins.

Moș Nicolae este cel ce dă startul sărbătorilor de iarnă, iar cei mici îl așteaptă cu nerăbdare, alături de ghetuțele lustruite și așezate lângă ușa de la intrare. Deși românii încearcă să păstreze magia sărbătorilor vie pentru cei mici cât mai mult timp, mulți știu că părinții vin în ajutorul acestuia pentru a așeza cadourile perfecte pentru copilul lor.

Cum să nu fii prins dacă ești Moș Nicolae

Magia sărbătorilor de iarnă începe încă de la data de 6 decembrie, atunci când cei mici se trezesc cu nerăbdare pentru a descoperi cadourile aduse de Moș Nicolae. Însă Moș Nicolae are nevoie de ajutor din partea părinților, astfel încât cadourile să ajungă la timp pentru toți copiii din jurul lumii. Cadourile trebuie să fie achiziționate înainte cu câteva zile de punerea acestora în ghetuțele curățate de cei mici, însă până atunci, părinții trebuie să le ascundă într-o încăpere în care cei mici nu au voie să intre, în portbagajul mașinii sau în locurile înalte din casă.

Un moment important pentru copii este atunci când se trezesc și văd plini de uimire că Moș Nicolae a venit, iar pentru a crea această frumoasă imagine de sărbători trebuie să așteptați momentul în care cei mici se culcă sau puteți să alegeți să vă treziți mai devreme, astfel încât cei mici să nu vă observe când puneți cadourile în ghetuțe.

Cum îl ajutăm pe Moș Nicolae fără să fim prinși de cei mici
[Sursa: Pexels.com]

Citește și: Cele mai frumoase mesaje pentru Ajunul Sfântului Nicolae 2023: Urări și felicitări pentru cei mici și cei mari

Ceea ce vă poate da de gol este reacția pe care o veți avea când vine Moș Nicolae, astfel încât trebuie să fiți surprinși de venirea acestuia. Pentru a nu îi face pe cei mici să fie suspicioși este recomandat ca Moș Nicolae să nu vină doar la copiii familiei, ci la toți membrii ce se află în acea locuință, astfel încât să simțiți cu adevărat bucuria sărbătorilor

din lucrurile mici.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"

Ce cadouri se fac de Moș Nicolae

Cadourile pe care Moș Nicolae le oferă celor mici s-au schimbat de-a lungul anilor, însă există câteva daruri tradiționale pe care bătrânul nu uită niciodată să le lase în ghetuțele copiilor. Tradițiile spun că Moș Nicolae lasă în ghetuțele curățate dulciuri, fructe, cele mai importante fiind nucile, strugurii și merele, cărți, lumânări colorate, o pungă cu grâu sau cu orez, ce reprezintă simboluri ale sporuri în gospodărie, dar și flori, alături de busuioc. 

Moș Nicolae nu lasă niciun copil fără cadouri, iar chiar dacă cei mici au fost neascultători și obraznici, aceștia vor primi nuiele, astfel încât să fie avertizați că moșul a văzut tot. În cazul în care nuiaua lăsată de Moș Nicolae înmugurește, atunci este un semn că acesta l-a iertat pe copil pentru toate năzdrăvăniile făcute de-a lungul anului, relatează romaniatv.net

Ce înseamnă dacă nuiaua primită de la Moș Nicolae înmugurește
[Sursa: Pexels.com]

Citește și: Se spală în zilele de sărbătoare cu cruce neagră în calendarul ortodox? Iată ce spun preoții

Există însă și cadouri pe care trebuie să le evităm, iar obiectele ascuțitele sunt primele pe listă deoarece se crede că acestea vor aduce ghinion în viața celor ce le primesc, iar în aceeași categorie se află și obiectele de culoare neagră. Pe lângă acestea, fularele și cravatele sunt de evitat pentru a fi oferite cadou de Moș Nicolae sau mărgele deoarece acestea perturbă liniștea persoanelor care le primesc.