Cum să nu te îmbraci niciodată la o nuntă? Aduce mare ghinion

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 09 mai 2023, 16:05

Cum să nu te îmbraci niciodată la o nuntă

Sursa: freepik.com

Cum să nu te îmbraci la o nuntă? Reguli de care trebuie să ții cont atunci când ești invitat la un astfel de eveniment.

Indiferent dacă ești o persoană superstițioasă sau nu, există câteva reguli nescrise care țin de etichetă și pe care nu este bine să le încalci atunci când participi, în calitate de invitat, la o nuntă. Nunta reprezintă un eveniment formal și de aceea îmbrăcămintea pe care o aleg invitații trebuie să se potrivească cu evenimentul la care participă.

Citește și: Ce simbolizează fiecare aniversare a căsătoriei și ce cadouri se oferă

Cum să nu te îmbraci la o nuntă

Cea mai importantă regulă atunci când îți alegi ținuta în calitate de invitat la nuntă este să nu porți haine albe. Evită toate nuanțele de alb, fildeș, dar și nuanțele de șampanie, cu excepția cazului în care mireasa solicită în mod expres ca oaspeții să poarte alb. 

Potrivit superstiției, purtarea unei ținute albe la o nuntă, în cazul în care bineînțeles nu ești tu cea care se căsătorește, aduce mare ghinion.

Indiferent dacă ești o persoană superstițioasă sau nu, purtarea unei rochii albe sau asemănătoare unei rochii de mireasă ar fi în mod clar o încălcare a regulilor de etichetă. 

De asemenea, în calitate de invitat la o nuntă, este bine să lași deoparte ținutele prea relaxate, strălucitoare, sau care lasă prea multă piele la vedere. Arată respect față de miri îmbrăcându-te formal, asta în cazul în care în invitație nu este specificat un anumit dress code. 

Invitatele la nuntă nu ar trebui să poarte accesorii de genul diademelor sau orice fel de coroană în genul celor purtate de mirese. 

Citește și: Ce trebuie să faci cu lumânările de la nuntă după cununia religioasă?

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Superstiții legate de nuntă 

Cele mai cunoscute superstiții și obiceiuri legate de nunți. Despre unele se crede că aduc belșug și fertilitate proaspeților însurăței, în vreme ce altele nu fac decât să le aducă ghinion și lacrimi amare mirilor. 

Una dintre cele mai cunoscute superstiții legate de nuntă este cea referitoare la luna când nu trebuie să te căsătorești. Se spune că nu trebuie să faci nunta în luna mai, deoarece căsnicia nu va rezista în timp, ci se va scutura precum petalele florilor de mai. 

De asemenea, o altă superstiție este legată de miresele care poartă perle la nuntă – se spune că nu e bine ca miresele să aleagă astfel de bijuterii, deoarece aduc ghinion și multe lacrimi. 

 

În cazul în care o lumânare se stinge în timpul slujbei de cununie, se spune că mirii nu vor avea o viață îndelungată, iar dacă lumânarea se rupe, acesta este considerat un semn rău, iar cel a cărui lumânare s-a rupt va muri de tânăr. 

În schimb, orezul și grâul sunt elemente care aduc belșug și fertilitate, de aceea, nuntașii trebuie să le arunce peste miri la ieșirea din biserică. 

 

 

 

Taguri: