Cum sa nu-ti iei teapa. Ce sa iei si ce sa nu iei cu tine atunci cand pleci in vacanta

Editor: Alexandra Dragos
Actualizat: 28 feb 2017, 07:28

Atunci cand plecam in vacanta, avem tendinta sa luam cu noi lucruri de care nu avem nevoie si sa uitam obiecte esentiale.

Din nefericire, ne dam seama ca ne lipsesc lucruri foarte importante atunci cand am ajuns deja la destinatie, apoi, catre finalul concediului, ne intrebam de ce am carat cu noi in bagaje atatea lucruri pe care nu le-am folosit nici macar o data.

Iata ce ar trebui sa iei neaparat cu tine in bagaje atunci cand vrei sa pleci in concediu:

1. Un binoclu

Pare bizar, nu-i asa? Insa, daca pleci in vacanta la munte sau oriunde altundeva in mijlocul naturii, ai nevoie de un astfel de accesoriu.

Desi poti supravietui fara un binoclu, asa cum reuseau sa supravietuiasca si inaintasii nostri, diferenta dintre tine si ei este uriasa: ei cunosteau foarte bine terenul, in timp ce tu te-ai putea afla pentru prima oara intr-un anumit loc.

Pe langa cort, rucsac, sac de dormit, izopren si haine impermeabile, un binoclu este foarte util la munte, cand pierzi marcajul si incerci sa-l descoperi fara sa umbli haotic in cautarea lui.

Totodata, binoclurile ajuta sa vezi de la distanta si pericolele care te-ar putea pandi. Spre exemplu, ursii au iesit deja din barlog, iar ultimul lucru pe care ti-l doresti este sa te intalnesti nas in nas cu unul dintre ei. Iar daca iti imaginezi ca un binoclu este foarte scump, te inseli! Astfel de binocluri cu focalizare reglabila sunt ideale pentru a fi folosite in mijlocul naturii şi au preţuri mult mai mici decat te-ai fi asteptat.


2. Incarcatorul telefonului mobil si o baterie externa

Stim ca nu te desparti de telefonul tau mobil, asa ca este inutil sa-ti spunem ca trebuie sa-l ai neaparat cu tine atunci cand pleci in concediu (si nu doar pentru postarile de pe Facebook sau Instagram). Insa nu intotdeauna te gandesti la incarcatorul telefonului mobil si, mai mult decat atat, la o baterie externa pe care sa le pui neaparat in rucsac.

Graba strica treaba, spune o veche zicala. Nimic mai adevarat! Daca te bazezi pe GPS-ul telefonului mobil pentru a ajunge la destinatie si bateria se descarca, te-ai putea trezi in pustietate fara sa stii incotro sa te indrepti. O baterie externa este cea mai buna solutie intr-o astfel de situatie nedorita.

3. Medicamentele

Nu trebuie sa suferi de vreo boala pentru a lua cu tine cateva medicamente esentiale in orice excursie.

Cele impotriva durerilor de cap sunt foarte importante, insa nu ar trebui sa-ti lipseasca din bagaj nici pastilele pentru problemele cu burta, o rola de bandaj, o sticluta cu rivanol si, eventual, pastilele pentru rau de mare sau pentru rau de masina. Ti-ar putea salva, practic, intreaga excursie!

4. Verifica daca ai cazarea asigurata

Ar putea sa para, din nou, bizar. Cu toate acestea, inainte de a pleca la drum, suna din nou proprietarul locului in care vei fi cazat si asigura-te ca stie ca sosesti.

In plus, asigura-te si ca vei gasi usa deschisa sau ca te va astepta daca ajungi seara tarziu sau chiar noaptea la destinatie. Daca nu dai un astfel de telefon, ai putea avea surprize foarte neplacute.

Iata, insa, ce nu ar trebui sa iei cu tine in vacanta:

1. Prea multe obiecte de ingrijire personala

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Daca mergi cateva zile in vacanta la munte, cu siguranta nu ai nevoie de farduri sau de un sampon, mai ales ca majoritatea cabanelor montane din Romania nu sunt dotate cu dusuri. Ai putea lua, in schimb, servetele umede. Nu uita pasta de dinti, insa evita toate celelalte creme si solutii demachiante pe care le folosesti in mod normal dimineata sau seara. Acolo nu vei avea nevoie de ele si nici de placa de indreptat parul.

2. Carti

Daca esti un cititor pasionat, ia cu tine o carte in format mic, de buzunar. Daca nu citesti, insa, foarte mult nici macar in zilele de weekend pe care le petreci in oras, lasa cartile acasa. Le vei cara degeaba. In plus, pleci in vacanta pentru a cunoaste oameni si locuri noi. Nu rata o astfel de ocazie facand ceva ce poti sa faci in fiecare alta zi cand nu esti plecat din localitatea in care locuiesti.

3. Prea multe haine

Daca pleci la munte, asigura-te ca ai in bagaj un set de haine impermeabile. Daca pleci oriunde altundeva, ia cu tine strictul necesar in materie de obiecte vestimentare. Poti gasi la destinatie toate hainele de care ai putea avea nevoie la un moment dat, pe parcursul vacantei.

4. Obiecte de valoare

Obiectivele turistice tind sa fie impanzite de hoti, aproape oriunde ai calatori pe mapamond. Asigura-te ca nu porti cu tine bijuterii care i-ar putea tenta si nu povesti nimanui despre valorile pe care le porti in geanta.

 

Foto: shutterstock

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.