Cum să pierzi în greutate în timp ce dormi? 7 trucuri care te ajută să slăbești mai repede

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 16 oct 2023, 04:15

7 trucuri care te ajută să slăbești mai repede.

Sursa: https://pixabay.com/

Ce trucuri poți folosi să slăbești atunci când dormi?

Există mai multe modalități prin care poți slăbi, dar cum poți pierde în greutate atunci când dormi?

Cum poți slăbi în timp ce dormi

Din păcate obezitatea corporală excesivă a devenit o problemă reală la nivel global, deoarece este unul dintre factorii de risc principali ai unor afecțiuni severe. Cea mai ușoară metodă de a slăbi este atunci când dormi.

 Deși este greu de crezut, există o explicație biologică pentru acest lucru. Totuși, ideal ar fi să respecți câteva reguli pentru ca procesul natural să funcționeze. Astfel, cei care urmează aceste sfaturi pot pierde până la 8 kg în 4 săptămâni.

În perioadele de veghe, organismul are nevoie de glucide, care sunt o sursă rapidă de energie. În schimb, când dormi și în timpul exercițiilor fizice (înot, ciclism, jogging etc.),

organismul folosește ca sursă de energie grăsimile depozitate. Astfel, ardem grăsimi în timp ce dormim, cu condiția să mâncăm sănătos seara și să ne culcăm relativ devreme, ca să dormim suficient și bine.

Ca această dietă să funcționeze trebuie să respecți o serie de reguli precum: nu trebuie să mănânci târziu, la masa de seară consumă strict proteine (carne, pește, ouă, iaurt, brânză) și legume (salată, varză, ardei, avocado, roșii etc.),

ai grijă să te culci devreme, fă puțină mișcare înainte de culcare şi nu exagera peste zi cu caloriile! De asemenea, trebuie scăzută temperatura din dormitor şi păstrat întunericul.

Citește și: Exercițiile fizice pentru a prelungi viața, pentru orice vârstă!

7 trucuri care te pot ajuta să slăbești atunci când dormi

1. Alimentele bogate în triptofan

Acesta este un aminoacid esențial care ajută organismul să acumuleze proteine. În plus, acesta contribuie la creșterea nivelului de serotonină, un neurotransmițător care reglează somnul. Triptofanul se găsește în alimente precum: lapte și produse lactate, ouă, carne, pește și banane.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Masa de seară trebuie să conțină doar un sfert de gram de triptofan pentru a te putea bucura de un somn mai odihnitor.

2. Elimină tot ce îți poate perturba somnul

Un somn de 8 ore mărește producția unui hormon al creșterii care descompune grăsimile și care este asociat cu rate mai mici ale obezității. Astfel că pentru a te odihni trebuie să elimini: televizorul, calculatorul sau smartphone-urile.

3. Evită să mănânci excesiv

Ideal ar fi să nu vă culcați cu stomacul gol, dar nu este indicat nici să mâncați prea mult. Masa de seară ar trebui să conțină între 15 și 25% din necesarul caloric zilnic.

Cantitățile mari de mâncare pot produce neliniște, iar acest lucru poate perturba somnul.

4. Evitați să mâncați foarte târziu

Obiceiul de a consuma alimente seara târziu este asociat cu obezitatea, deoarece seara se consumă mai puțină energie și există tendința de îngrășare.

Ideal ar fi să consumați ultima masă cu cel puțin 2 ore înainte de somn.

5. Consumați ceaiuri pentru a slăbi mai ușor

Seara, înainte de somn este bine să bei un ceai pentru că acestea te ajută să te relaxezi și astfel, să adormi mai ușor. Ceaiuri recomandate înainte de somn: mușețel, mentă, lavandă, valeriană și tei.

6. Fă mai multă mișcare

Deși efortul fizic nu este recomandat seara, este indicat ca pe parcursul fiecărei zile să faci mișcare cu cel puțin 4 ore înainte de a te băga la somn.

Sportul relaxează corpul, reduce stresul și te ajută să continui să arzi calorii chiar și în timpul somnului. 

Citește și: 3 tipuri de alimente pe care să le consumi cu moderație, pentru o sănătate mai bună

7. Păstrează întuneric în dormitor

Înainte de a te culca, este recomandat să ai grijă ca dormitorul să fie cât mai întunecat pentru ca somnul să nu fie întrerupt. Din păcate, lumina încetinește secreția unui hormon numit melatonină, care este eliberat în organism pentru a te relaxa și a-ți induce starea de somn.

Sursă: romaniatv.net