Cum să prepari cea mai bună piftie pentru sărbătorile de iarnă. Secretul marilor gospodine

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 23 dec 2020, 13:09
Cea mai bună piftie de sărbători.

Piftia este un preparat tradiţional care nu trebuie să lipsească de pe masa românilor în perioada sărbătorilor de iarnă. Însă este foarte important şi cum o preparaţi.

Piftia este un preparat culinar care se încadrează în categoria gustărilor reci, care nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbători a românilor. Această delicatesă culinară necesită multă răbdare, dar rezultatul este excepţional. 

Ingrediente necesare pentru piftie 

Dacă nu preferaţi carnea de porc, puteţi prepara piftia din peşte, curcan, cocoş, vită sau gâscă.

Răcitura de porc sau piftia este un prepartat care necesită timp de pregătire, iar gospodinele au propriile secrete în pregătirea acestei delicatese.

Pentru a pregăti cea mai bună piftie aveţi nevoie de picioare de proc, ciolan de porc, morcovi, foi de dafin, ceapă, usturoi, piper boabe şi sare.

Citeste si: Greşeala pe care o fac toţi românii la salata de boeuf! Ce trebuie să ştii neapărat despre acest preparat

Cum se prepară cea mai bună piftie pentru sărbătorile de iarnă

Gospodinele pregătesc cu dibăşie reţete tradiţionale de piftie, care au fost transmise din generaţie în generaţie. Cum trebuie preparată cea mai bună răcitură de porc.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Se pune carnea la fiert într-o oală, peste care se adaugă apă cât cuprinde. Se fierbe la foc mic, iar cu spumiera se îndepărtează spuma pentru ca supa să râmâna clară timp de 2 ore jumate sau până când vedeţi carnea că se desprinde de pe os.

Apoi se lasă la răcit până a doua zi ca să putem să o degresăm, însă, dacă nu aveţi suficient timp la dispoziţie o puteţi degresa în timpul fierberi.

Continuăm prin a adăuga ceapa cu tot cu coajă pentru a oferi un aspect mai plăcut, morcovii după ce au fost decojiţi sunt tăiaţi rondele si adăugaţi peste ceapă, la fel şi foile de dafin şi boabele de piper, după care se pune la fiert aproximativ 20 de minute.

Se curaţă şi se pisează usturoiul şi apoi se adaugă în supă. Se scoate carnea şi se lasă la răcit, între timp strecuraţi supa şi o asezonaşi cu sare.

Pregătiţi vase mici individuale în care puneţi carnea şi turnaţi supa peste. Se lasă la rece până se congelează.

Citeste si: Cea mai gustoasă friptură de Crăciun. Tot ce trebuie să ştii ca să iasă o friptură perfectă