Drobul de miel este preparatul cel mai râvnit de pe masa pa Paște. Astfel, gospodinele se silesc pentru a pregăti cel mai delicios preparat. Procesul de pregătire a drobului nu este deloc ușor, este foarte migălos, iar eforturile sunt pe măsură pentru a obține un rezultat la niveul așteptărilor.
Secretul celui mai delicios drob de miel pentru Paște
Pentru a pregăti cel mai delicios drob de miel, gospodinele trebuie să știe unul dintre cele mai simple trucuri pe care marii bucătari le folosesc pentru a obține un preparat de excepție.
Ingrediente drob de miel:
- organele de la un miel – ficat, rinichi, plămâni, inimă
- 250 de grame de carne de miel
- 400 de grame de ceapă și usturoi verde
- 400 de grame de mărar și pătrunjel verde
- ouă bătute ca la omletă – câte opt ouă pentru fiecare kilogram de compoziție
- sare și piper, după gust
- ulei de floarea soarelui
- prapure
Mod de preparare:
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
După ce au fost spălate foarte bine organele și carnea de miel, acestea sunt tăiate cuburi de dimensiuni mari și se pun la călit într-o tigaie în care a fost pus înainte ulei la încins, apoi se adaugă sare și piper.
Citeste si: Ciorba de miel: greseala pe care sa nu o faci cand o pregatesti
Trucurile pe care marii bucătari le folosesc în prepararea drobului de miel
Acest truc nu trebuie să lipsească din arsenalul gospodinelor. Cum a fost menționat în lista cu ingrediente, se adaugă opt ouă pentru fiecare kilogram de compoziție, dar nu oricum. Separați gălbenușurile de albușurile pe care le bateți, apoi, la mixer, până devin spumă, și abia după asta le încorporați. La final, drobul va fi mai aerat.
Adăugați sare și piper, după gust, înveliți compoziția în prapure și băgați la cuptorul setat la 140 de grade Celsius, timp de 50 de minute.
Citeste si: Pasca fara aluat cu crema de ciocolata