Cum să prepari checul cu cacao dacă vrei să iasă pufos. Rețeta de chec marmorat cu care nu vei da niciodată greș

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 19 oct 2023, 02:45

Rețetă de chec pufos cu cacao 

Sursa: PixaBay

Checul cu cacao este unul dintre deserturile copilăriei, iar acum îl poți prepara rapid acasă, după o rețetă simplă, cu puține ingrediente. Iată cum trebuie să procedezi pentru a obține un chec cu cacao pufos și delicios.

Checul este pe lista celor mai îndrăgite deserturi și nu e de mirare, având în vedere că rețeta de chec marmorat este foarte simplă. Ai nevoie doar de 8 ingrediente pentru a pregăti un chec cu cacao pufos, aromat și care să le încânte papilele gustative tuturor celor prezenți la masă.

Chec pufos cu cacao. Rețeta de chec marmorat pe care trebuie să o încerci 

Dacă vrei să prepari ceva dulce în casă sau ai invitați la masă și vrei să îi surprinzi cu un desert pregătit chiar de tine, această rețetă de chec pufos cu cacao este exact ceea ce ai nevoie. Nu necesită foarte multă muncă, iar ingredientele nu sunt deloc complicate, astfel că se regăsesc în aproape orice bucătărie. Iată de ce ai nevoie pentru a prepara checul cu cacao și cum ar trebui să procedezi dacă vrei să obții un chec pufos.

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 6 linguri de ulei
  • 6-7 linguri de făină
  • 6-7 linguri de zahăr
  • esență de rom
  • 1 plic praf de copt
  • unt (pentru uns forma)
  • 4 linguri de cacao

Citește și: 6 moduri de a găti un ou. Cele mai simple rețete pe care trebuie să le încerci

Rețetă chec pufos cu cacao, mod de preparare: 

Pentru a prepara un chec pufos cu cacao este necesar ca înainte de toate să separi ouăle. Astfel, albușurile se separă de gălbenușuri, iar apoi se trece la pasul următor. Într-un bol se pun albușurile și un praf de sare și se bat cu mixerul până se întăresc.

Sunt gata în momentul în care se obține consistența unei bezele. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Într-un alt recipient se amestecă gălbenușurile cu uleiul.

Este important ca uleiul să fie adăugat treptat, la fel ca la maioneză. Peste amestecul format se toarnă albușurile bătute spumă și se amestecă cu mixerul, la o viteză mică, sau cu o spatulă. Făina se amestecă cu praful de copt și se adaugă peste compoziție. Dacă îți dorești un chec pufos, atunci este important ca toate ingredientele să fie amestecate bine, pentru a nu se forma cocoloașe. 

Aluatul format se împarte în două. O jumătate din compoziție se amestecă apoi cu cacao.

Tava în care urmează să fie copt checul se unge cu unt și se tapetează cu făină. Pentru a obține acel efect de chec marmorat, amestecul alb și cel cu cacao se adaugă pe rând în tavă. 

Checul se introduce la cuptorul preîncălzit la 170 de grade și se lasă la copt până se rumenește. De obicei, acest desert are nevoie de 40-50 de minute pentru a fi gata. Pentru a verifica dacă s-a copt poate fi folosită o scobitoare. 

După ce este scos din cuptor, checul pufos cu cacao se servește simplu sau în diferite combinații. Se potrivește de minune cu o ceașcă de cafea sau cu un pahar de lapte cald. 

Citește și: Cel mai bun tiramisu după rețeta originală. Desertul cu care îi vei cuceri pe cei dragi