Cum sa prepari o salata de icre delicioasa?

Author: Oana Picerea

Daca hobby-ul tau este sa mergi la pescuit, inseamna ca si consumul de peste si derivatele din peste sunt pe placul tau.

Atunci cand ai capturat un peste si ai descoperit ca acesta contine icre, poti alege sa prepari chiar tu o salata de icre de peste. Dar ce faci in situatia in care nu mergi la pescuit si ai pofta de un astfel de preparat? Este simplu, alege sa cumperi o salata deja preparata. Important este sa verifici ingredientele si termenul de valabilitate.

Salata icre

Salata de icre este un preparat din peste care are la baza bobitele de icre. Reteta clasica si cea mai recomandata este salata preparata cu ajutorul urmatoarelor ingrediente: icre, ulei, apa minerala, zeama de lamaie, ceapa si sare dupa gust.

Cum poti sa prepari o salata de icre de peste?

Daca alegi sa prepari singur aceasta reteta, este important sa speli icrele, sa le cureti si sa le amesteci cu sare. Preparatul rezultat trebuie sa-l introduci in frigider pentru minimum 24 de ore. Dupa aceasta etapa, poti pregati salata de icre. Amesteca cu ajutorul mixerului icrele cu uleiul. Important este sa adaugi treptat uleiul si nu pe tot dintr-o data. In functie de cantitatea de ulei adaugata poti obtine o cantitate mai mare de salata. La final poti adauga sucul de lamaie, apa minerala si ceapa.

Cum procedezi in situatia in care salata de icre de peste se taie?

Important este sa stii ca, daca salata nu a iesit din prima incercare si compozitia s-a taiat, poti sa o repari. Tot ce trebuie sa faci este sa scoti aproximativ 2 linguri din compozitia taiata si sa o amesteci cu suc de lamaie. Cand compozitia incepe sa devina consistenta, adauga treptat din compozitia taiata si amesteca bine cu zeama de lamaie. Este necesar sa procedezi in acest fel pana cand intreaga compozitie si-a recapatat consistenta.

Ce icre de peste poti consuma?

Consumul de peste si de icre este benefic pentru sanatatea ta, atat timp cat consumi moderat aceste alimente. Marea majoritate a pestilor si a icrelor acestora sunt produse comestibile, insa nu ar trebui sa consumi din trei categorii de icre de peste, deoarece sunt toxice. Principalii pesti cu icre toxice sunt: mreana, mihaltul si somnul pitic. In urma consumului acestor produse, poti avea stari de greata, dureri de cap sau chiar diaree.

Ce beneficii iti aduce consumul de peste si de icre?

Pestele este un aliment consumat inca din cele mai vechi timpuri si pana in prezent. Ai la dispozitie numeroase categorii de peste pe care le poti prepara si consuma in diverse feluri. De la saramura de peste, pestele la gratar sau la cuptor si ajungand la salatele de icre, toate retetele tin de gustul tau. Mai mult, consumul acestor alimente este benefic pentru organism. Iata care sunt cele mai importante avantaje oferite de consumul acestor produse:

  • datorita continutului de Omega 3, vei beneficia de o vedere buna si iti vei imbunatati sanatatea;

  • functiile inimii pot fi imbunatatite, iar tensiunea arteriala poate sa-si mentina nivelul optim;

  • continutul ridicat de vitamina D3 iti ajuta sistemul osos.

    Alege sa achizitionezi o salata de icre sau alte preparate din peste

    Atunci cand nu ai timp sa gatesti sau pur si simplu nu reusesti sa prepari o salata de icre, este bine sa stii ca poti alege sa achizitionezi acest produs alimentar. Verifica magazinul de unde faci cumparaturile si citeste cu atentie eticheta produsului.

    Mai mult, verifica daca ingredientele utilizate sunt naturale. Acceseaza site-ul deltaica.ro si descopera o gama variata de produse alimentare fara conservanti. In functie de gustul tau, poti alege salate de icre de stiuca, rapane marinate si alte produse din peste, marinate sau afumate.

    Date de contact:

    E-mail: [email protected]

    Telefon: 0729.995.529





 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.