Cum sa recunosti o cofetarie cu experienta

Autor: Oana Iosif

Exista putine cofetarii cu experienta in adevaratul sens al cuvatului. Da, in Romania, cofetarii sunt multe, dar doar cateva te fac sa te reintorci pentru a comanda un tort sau pentru a degusta o prajitura. O cofetarie cu experienta de peste 28 de ani si care ofera o adevarata demonstratie de profesionalism este Cofetaria Narcisa. Este una din cele mai cunoscute cofetarii Ploiesti si aproape ca nu exista persoana in acest oras care sa nu fi auzit de minunatele preparate. Aceasta este, asadar, printre cele mai populare cofetarii din Ploiesti iar aici se fac prajituri, torturi si alte produse de patiserie, cu ingrediente naturale si de foarte buna calitate. In plus, pentru a se adapta vremurilor moderne, acum poti comanda tort online Ploiesti de la Cofetaria Nracisa, dar si prajituri, cozonaci sau ce-ti mai trebuie din aceasta categorie delicioasa pentru o masa festiva. 

Dar sa vedem care sunt caracteristicile unei cofetarii de top, precum Cofetaria Narcisa si cum iti dai seama ca o cofetarie are experienta si respect pentru clienti. 

Nu toti consumatorii sunt constienti de un adevar amar: un mare procent dintre cofetarii folosesc produse industriale sau semifabricate. In practica, foarte putini sunt capabili sa faca deserturi incepand de la selectarea materiilor prime pana la prelucrarea completa.

Sa ne gandim la produsele de patiserie din hypermarketuri, al caror gust si aspect au fost atat de modificate de industria alimentara incat nu mai putem recunoaste si distinge un produs industrial de unul artizanal. Totusi, exista o metoda de a face acest lucru.

Adevarata calitate a cofetariei cu experienta si respect pentru clienti: cum sa o recunoastem?

In ultima vreme, tot mai multe cofetarii se deschid in fata unei cresteri cu adevarat semnificative a cererii. Toate ofera deserturi si produse de cofetarie standard. Cu toate acestea, multe dintre aceste afaceri nu au nici macar un laborator, sunt doar comercianti cu amanuntul de dulciuri preparate de laboratoare industriale.

Este usor sa le recunosti: toate au aceeasi forma, nu sunt proaspete la aspect si adesea nu au consistenta lor clasica.

Cand intram in cofetarie, sfatul este sa solicitam informatii cu privire la originea produselor.

A afla informatii despre laboratorul care produce torturile si prajiturile reprezinta un truc util pentru a intelege adevarata calitate a produselor oferite. Cofetaria Narcisa ar un laborator propriu in Ploiesti si 5 cofetarii de unde poti comanda tort, prajituri, cozonaci si asa mai departe. Asadar, poti fi sigur ca vei cumpara de la o cofetarie care produse propriile prajituri.

Daca insa intri intr-o cofetarie si raspunsurile sunt evazive - asa cum se intampla adesea - este posibil sa nu fie o adevarata cofetarie artizanala si cu experienta.

Este important sa stim daca este vorba sau nu de produse de cofetarie artizanale in primul rand pentru calitatea ingredientelor utilizate, intrucat, in al doilea caz, tendinta este de a utiliza sirop de porumb, conservanti non-naturali si amelioratori de aroma.

In al doilea rand, este bine sa stim adevarul si sa justificam un posibil pret mai mare. Pentru a face un produs artizanal ai nevoie de forta de munca, ai nevoie de electricitate, trebuie sa cumperi materii prime si ingrediente de calitate. Pretul, dupa cum este si normal, poate varia in cazul unei cofetarii de calitate.

In concluzie, daca este adevarat ca este dificil sa se faca distinctia intre cofetaria industriala si cea de calitate, este la fel de adevarat ca, cu aceste mici trucuri, este posibil sa se realizeze originea reala a produselor.

In mod clar, un produs de patiserie de top este de preferat, deci este important sa pui intrebari fara teama. Doar asa vei stii cand ai de-a face cu o cofetarie care lucreaza cu pasiune si arta adevarata, precum Cofetaria Narcisa.