Cum să reduci impactul asupra mediului. 6 măsuri simple pentru a trăi eco-friendly

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 03 mai 2024, 02:05

Cum să reduci impactul asupra mediului

Sursa: Unsplash

Poluanții climatici au un impact semnificativ asupra calității aerului, alimentelor, apei și securității economice.

Acești poluanți climatici ne afectează atât direct prin efectele lor negative asupra sănătății publice, agriculturii și ecosistemelor, cât și indirect prin impactul lor asupra climei, ce s-a observat prin schimbările drastice ale temperaturilor, dar și prin fenomenele meteorologice neobișnuite. 

Citește și: A început faza meteo de încălzire a planetei El Nino!

De ce e important să reducem impactul asupra mediului

Poluanții climatici au un impact semnificativ asupra calității aerului, alimentelor, apei și securității economice
[Sursa: Unsplash]

Poluanții climatici cu durată scurtă de viață, printre care se numără și carbonul negru, metanul, hidrofluorocarburile și ozonul troposferic, vor avea consecințe grave asupra planetei dacă efortul oamenilor de a salva planeta nu va începe cât mai curând.

Reducerea emisiilor acestora poate încetini rapid rata creșterii temperaturii globale, poate completa eforturile de atenuare a emisiilor de dioxid de carbon și poate menține încălzirea sub 2 grade Celsius. 

Acesta nu este singurul beneficiu pe care îl are încetinirea emisiilor de poluanți climatici de durată scurtă de viață, dacă procesul va începe curând, atunci numărul milioanelor de decese premature se va reduce, pierderile anuale a zeci de milioane de tone de recolte de bază vor fi evitate, iar riscul de puncte de răsturnare climatice periculoase și ireversibile va fi redus.

Impactul poluanților climatici de scurtă durată asupra sănătății publice, ecosistemelor și productivității agricole au consecințe economice. Reducerea poluanților climatici de scurtă durată poate avea beneficii economice imediate din crearea de locuri de muncă și creșterea veniturilor gospodăriilor, precum și beneficii auxiliare de durată din îmbunătățirea sănătății publice, reducerea sărăciei și inegalităților și diminuarea impactului schimbărilor climatice, relatează ccacoalition.org

Citește și: Se schimbă anotimpurile? De ce am avut temperaturi atât de scăzute în luna mai

Măsuri simple pentru a trăi eco-friendly

6 măsuri simple pentru a trăi eco-friendly
[Sursa: Unsplash]

Pentru a trăi într-un mediu mai sigur și mai sănătos este important ca fiecare persoană să facă câteva schimbări în viața lui pentru a ajuta mediul. Pe măsură ce facturile la energie cresc, devine și mai important să folosiți mai puțină energie și să o folosiți cu înțelepciune, așa că puteți opta pentru becuri fluorescente care economisesc energie. Mulți oameni știu deja că și electrocasnicele pe care nu le folosiți, dar le lăsați în prize, folosesc energie, astfel cel mai recomandat este să le scoateți și să le conectați la energie doar când aveți nevoie de ele.

Deschideți robinetul doar când este necesar și asigurați-vă că reparați robinetele care picură, astfel încât să nu irosim apa de care avem foarte mare nevoie în viața noastră. Pentru a reduce consumul de hârtie puteți să cumpărați hârtie reciclată, dar căutați și hârtie procesată fără clor. Păstrați alimentele și alte produse în recipiente, în loc de folie și folie de plastic pentru a reduce consumul de plastic din viețile noastre. 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

 

Cumpărați fructe și legume de sezon pentru a ajuta la reducerea costurilor enorme de transport rezultate din importul de produse și, acolo unde este posibil, alegeți alimente produse la nivel local. Când cumpărați pește, aveți grijă la o varietate de specii care nu sunt pe cale de dispariție și cumpărați pește local, dacă este posibil. Atunci când mergeți la magazin este important să refolosiți pungile pentru a nu folosi un număr exagerat de pungi de plastic, urmând să le aruncați.

Citește și: Reperul de energie curată pe care lumea îl va depăși în 2023!

 

 

 

 

Taguri: