Cum sa scapi de alergiile de primavara

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 28 feb 2018, 15:09

Vine, vine primavara si aduce cu ea, pe langa flori si martisoare, alergii de care, cu siguranta, nu iti era dor.

Polenul, sporii de mucegai, acarienii sau matreata animalelor de companie, toate sunt surse ale senzatiilor neplacute cu care te poti confrunta la inceput de an.

Daca si tu suferi de alergii sezoniere, ai ajuns unde trebuia, pentru ca vei gasi in acest articol motivele si solutiile la aceste probleme de sanatate care nu-ti dau pace. Cum ai putea sa te bucuri din nou de primavara, evitand crizele de stranut si nas infundat?

Ai grija in dormitor

Camera din casa in care stai cel mai mult timp este dormitorul. Aproximativ opt ore pe noapte ti le petreci in pat, asa ca ar trebui sa acorzi o atentie deosebita asternuturilor in care te odihnesti.

Alege sa invelesti patul, patura si perna intr-o lenjerie din bumbac, poate chiar una hipo-alergenica, mai ales primavara si toamna. Daca stii ca ai o sensibilitate la praf si acarieni, ai grija sa aspiri bine camera si sa stergi praful mai des decat in restul casei, pentru ca mediul in care dormi sa fie lipsit de aceste particule care si-ar putea declansa alergia.

Aeriseste in fiecare dimineata incaperea in care ai dormit, dar inainte sa faci patul. Poti lasa geamul larg deschis pana iti faci toaleta de dimineata, ca mai apoi sa te intorci pentru a aseza totul in ordine. Astfel, nu vei acoperi acarienii cu patura, unde ei au loc berechet sa se inmulteasca, multumita caldurii si intunericului.

Ajuta-te medicamentos

Suplimentele naturale sau medicamentele special create pentru a elimina efectele alergiilor sunt ideale pentru tine, daca petreci minute bune pe zi suflandu-ti nasul, in conditiile in care nu esti racit. Intreaba-ti medicul de familie ce recomandari are pentru tine si cauta-le pe o farmacie online, ca sa nu fii nevoit sa iesi din casa. 

Foloseste un dezumidificator 

Majoritatea alergenilor prefera locurile cu umiditate crescuta din casa ta. Impreuna cu sporii de mucegai, acarienii sunt cei mai puternici agenti alergeni, asa ca trebuie gasita o solutie pentru a scapa cat mai repede de ei.

Solutia cea mai la indemana sta in utilizarea unui dezumidificator, care va mentine umiditatea la un nivel echilibrat, tinand alergenii sub control si oferindu-ti un mediu confortabil pentru tine si familia ta. 

Imprieteneste-te cu un purificator de aer

Acest tip de aparat te va ajuta sa elimini particulele poluante din aerul care se regaseste in casa ta. In timpul alergiilor de sezon, trebuie sa te asiguri ca verifici constant, cel putin o data pe luna, eficienta filtrului.

Daca acesta s-a infundat sau este murdar, trebuie schimbat in cel mai scurt timp sau curatat, asa cum e recomandat de catre producatorul acestuia. 

Curata constant aparatul de aer conditionat

Fie ca il folosesti pentru a urca sau a scadea temperatura din apartamentul tau, e foarte important sa nu sari peste etapa de curatare a aparatului tau de aer conditionat.

Cel putin o data pe an, atunci cand incepi sa il folosesti dupa o perioada mai lunga de pauza, cheama o echipa specializata in igienizarea acestui tip de aparate. Astfel, iti vei pastra sanatatea sistemului respirator si vei tine alergiile la distanta.

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.