Cum să speli frigiderul în 3 pași simpli. La ce perioadă e bine să îi faci igienizarea

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 19 sep 2023, 14:55

Cum să speli frigiderul în 3 pași simpli

Sursa: Unsplash

Frigiderul este considerat unul dintre cele mai importante electrocasnice din casă, iar acesta trebuie îngrijit astfel încât să ținem la distanță bacteriile.

Curățarea frigiderului nu este o activitate ce ne face plăcere, însă este necesitară pentru a ne păstra alimentele și preparatele în siguranță. Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmăm pentru a ne spăla frigiderul.

Citește și: Cum depozităm corect legumele?

Cum să speli frigiderul

Este foarte important ca atunci când igienizăm frigiderul să folosim cele mai bune produse și să urmăm toți pașii necesari pentru a ne asigura că acesta este într-o formă perfectă.

Primul pas pe care trebuie să îl urmăm este să golim tot frigiderul, astfel încât să putem organiza cât mai bine alimentele și preparatele din acesta.

Trebuie să îndepărtăm toate rafturile și sertarele din frigider, după care trebuie să pulverizezi o soluție de curățare și să o lăsăm să acționeze preț de câteva minute. În timpul în care soluția lucrează la igienizarea frigiderului, noi putem începe să spălăm foarte bine sertarele și rafturile, după care putem continua curățarea interiorului din frigider cu o cârpă curată sau un burete.

Atunci când începem să punem toate sertarele și rafturile în frigider trebuie să ne asigurăm că sunt complet uscate, pentru a evita scurgerile și petele de apă în interiorul frigiderului, după care ne putem ocupa de organizarea acestuia. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

În cazul în care nu ne dorim să folosim o soluție din magazine pentru a ne curăța frigiderul, atunci putem apela la soluțiile tradiționale, cea mai eficientă fiind făcută din oțet și apă.

Pentru această soluție trebuie să amestecăm două căni de apă și jumătate de cană de oțet de mere. Dacă ne dorim să păstrăm un aer cât mai igienizat în frigider până la următoarea spălare a acestuia putem folosi cafea măcinată pe care o lăsăm pentru câteva zile astfel încât să-și împrăștie aroma câteva zile.  

Citește și: Lista alimentelor care pun în pericol sănătatea românilor! Iată ce trebuie să eviți atunci când mergi la cumpărături

La ce perioadă e bine să igienizezi frigiderul

Cele mai importante elemente electrocasnice din casă trebuie să fie îngrijite astfel încât să le lungim viața acestora, dar și pentru a ne asigura că numărul bacteriilor din bucătărie este cât mai scăzut. Frigiderele sunt adesea curățate de două ori pe an sau chiar o singură dată pe an, însă acest obicei este unul la care trebuie să renunțăm. 

Experții au anunțat care este perioada ideală la care trebuie să curățăm frigiderul astfel încât acesta să fie cât mai curat pentru a reduce riscul contaminării alimentelor. Frigiderul trebuie igienizat la fiecare două luni pentru a ne asigura că electrocasnicul nostru nu se strică, iar alimentele din el nu se alterează. 

Deși este recomandat să curățăm frigiderul la fiecare două luni, există anumite componente ale acestuia ce trebuie să fie curățate mai des, spre exemplu, ușa frigiderului trebui să fie curățată la fiecare două-trei zile, iar rafturile acestuia trebuie să fie spălate o dată pe

săptămână.

Citește și: Nu este recomandat să mâncăm înghețată în zilele caniculare de vară. De ce trebuie să evităm băuturile reci?

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.