Cum să te îmbraci când mergi la teatru? 6 reguli simple

Author: Oana Iosif

Decizia asupra ținutei ideale de purtat la teatru poate părea o misiune descurajantă, cu atât mai mult dacă nu ai fost niciodată la o piesă de teatru. Este drept că dress code-ul pentru spectatorii din sălile de teatru nu mai este unul strict, așa cum se întâmpla pe vremuri, însă cele mai reușite ținute pentru teatru vor rămâne întotdeauna cele elegante.

Dacă mergi pentru prima dată la teatru și nu știi cum să te îmbraci, trebuie să știi cp teatrul este unul dintre puținele locuri care încă mai aplică anumite reguli de conduită și un cod vestimentar mai puțin strict, de care trebuie, însă, să ții cont. Și cum există aceste câteva reguli ale codului bunelor maniere, pe care oricine trebuie să le cunoască, te invităm să descoperi în rândurile de mai jos câteva dintre acestea. 

1. Adu ținutei tale un iz elegant 

Știm cu toții că în epocile anterioare piesele de teatru erau privite ca evenimente sociale pentru oamenii avuți din societate. Pe măsură ce femeile doreau să impresioneze prin aparițiile lor, acestea participau la spectacol îmbrăcate în rochii elegante. Pe măsură ce teatrul a devenit accesibil publicului larg, codul vestimentar a devenit și mai larg, neexistând un cod vestimentar formal pentru a merge la teatru. Cu toate acestea, este important să aduci un iz elegant ținutelor pentru teatru. 

De pildă, dacă ești genul care poartă adidași și teniși oricând, oriunde, nu trebuie să-ți faci griji, pentru că vei putea crea ținuta de teatru potrivită atâta vreme cât vei alege să te orientezi spre zona smart-casual în alegerea pieselor vestimentare. De asemenea, dacă preferi jeanșii, poți echilibra ținutele purtând în partea de sus o bluză elegantă și sofisticată. 

2. Ține cont de ora la care se desfășoară piesa de teatru 

O altă regulă de care să ții cont este cea privind ora la care se desfășoară piesa de teatru, căci aceasta poate dicta paleta cromatică aleasă pentru ținutele tale. De exemplu, dacă spectacolul se desfășoară la matineu, poți miza pentru culori deschise și vii, în timp ce pentru un spectacol de seară codul bunelor maniere sugerează culorile închise. 

3. Poartă pantofi cu toc 

Tot codul bunelor maniere este cel care recomandă și purtarea pantofilor cu toc, mai ales doamnelor și domnișoarelor care au locuri la teatru în primul rând sau la lojă. O pereche de pantofi eleganți de damă din piele naturală pot aduce acea eleganță despre care îți povesteam anterior. Desigur, dacă pantofii cu toc înalt nu te fac să te simți confortabil, poți miza pe un model cu toc mic sau un toc mediu și gros, în care să te simți comod. 

4. Poartă haine decente 

Pentru o piesă de teatru este esențial să porți haine pe care le-ai alege, de pildă, și pentru o zi de duminică la biserică. Prin urmare este esențial să alegi haine decente pentru ținutele tale și să eviți elemente precum fustele scurte și decolteurile adânci. La teatru este important să arăți respect pentru actul artistic în sine și să te îmbraci cum se cuvine, simplu și discret. 

5. Mizează pe simplitate 

Simplitatea este cheia ținutelor pentru mers la teatru, motiv pentru care îți recomandăm să nu încarci prea mult outfitul. Accesorizează-ți ținutele cu măsură, în așa fel încât să nu pară că porți toate bijuteriile pe care le deții. De asemenea, este important să renunți la accesorii care ar putea deranja alte persoane din public, așa cum sunt pălăriile voluminoase, ce pot bloca vederea spectatorului așezat în spatele tău. 

Mai mult, evită piesele vestimentare care prezintă mesaje sau imprimeuri stridente, total nepotrivite pentru acest eveniment și renunță la gențile supradimensionate atunci când mergi la teatru, pentru a te asigura că nu vei deranja persoanele din jur. 

6. Evită îmbrăcămintea din piele 

Știm că poate preferi stilul casual, însă este esențial să eviți purtarea articolelor vestimentare din piele la teatru, fie ele geci din piele, pantaloni sau veste din piele. Aceste piese sunt total nepotrivite ambientului dintr-o sală de teatru.

Sperăm că toate aceste reguli simple îți vor fi de folos pentru următoarea ieșire cu prietenele la teatru. Ține cont de sugestiile noastre și cu siguranță vei face parte din categoria celor mai bine îmbrăcate femei din sala de teatru! 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.