Cum sa te muți de la o casă la un apartament sau o garsonieră

Autor: Diana Tilă

Așa cum se poate observa in piața actuală imobiliară se poate să urmeze o recesiune, astfel mulți oameni se gândesc dacă vânzare casei reprezintă o soluție bună de salvare a banilor. O casă mare are nevoie foarte des de întreținere, curățenie, mici reparații. Pentru alții relocarea de la o casă către un apartament sau garsonieră reprezintă doar o schimbare a stilului de viață sau mutarea cu jobul în alt oraș.

Oricare ar fi motivul mulți oamenii au reușit în ultimii ani să se mute de la un spațiu mult mai mare către un spațiu mai mic, și chiar dacă nu este un pas ușor la sfârșitul acestei călătorii efectele financiare, dar și emoționale sunt foarte mari. 

Așadar fie că sunt motive personale, fie financiare, haideți sa observăm câțiva din pași ce îi puteți urma sa faceți acest lucru.

1.Cum încep să scad din volumul mobilierului sau a lucrurilor personale ? 

Primul lucru care ar trebui realizat este măsurarea noului spațiu unde trebuie să vă relocați. Puteți face acest lucru personal, sau puteți opta ca acest lucru să fie realizat de firma de mutări mobilă aleasă de dvs. Dacă faceți acest lucru personal, se poate realiza ușor cu o ruletă si cu o foaie pentru a le nota. Există si cazuri în care proprietarul de la care închiriați sa dețină schema apartamentului sau garsonierei. Astfel știți exact ce aduceți ca si mobilier (în special cel mare) în noul spațiu . Dacă totuși nu doriți să apelați la o firmă de debarasare mobilă veche din București pentru mobilierul ce rămâne in casă, aveți posibilitatea să aduceți restul in spații de depozitare.

2.Donează sau debarasează 

Exceptând faptul că vă mutați in alt spațiu, este benefic ca in această schimbare să faceți si o sortare a bunurilor. Acest lucru înseamnă să realizați un inventar cu tot ceea ce dețineți si să luați hotărârea cu ceea ce vindeți, ceea ce donați si cu ceea ce debarasați. Eliberați sertarele copiilor, debarale din casă sau spații de stocare din exteriorul casei, știm că este un proces greu, dar este necesar. Nu numai asta, dar este întotdeauna mai bine să faceți această sortare înainte de a vă muta, deoarece asta înseamnă că va trebui să împachetați mai puțin în cutii de relocare sau să plătiți sume mari la o firmă de transport marfă.

3.Optimizare pe cât posibil a noului spațiu 

Dacă vă mutați dintr-o casă într-un apartament, ideea de „spațiu mic ” este relativă. Indiferent dacă locuiește redus la o garsonieră de 36 metri pătrați sau într-un apartament cu două camere, sunt șanse să lucrați cu mai puțin spațiu decât v-ați obișnuit în aproape toate aspectele. Mobilierul multifuncțional este ideal pentru spații mici precum garsoniere, apartamente, deoarece ocupă mai puțin spațiu, dar poate fi folosit în mai multe moduri, de exemplu unele somiere de pat au sertare incorporate care pot depozita haine și lenjerie de pat . 

Care este opinia dvs., una pozitivă sau una negativă în legătura cu mutarea la un spațiu mai mic ?