Cum sa te organizezi eficient cu ajutorul unor rafturi de scule?

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 23 mar 2018, 16:50

Timpul nu ne mai ajunge pentru a putea realiza toate activitatile pe care ni le-am dori.

Uneori apucam doar sa petrecem timp cu familia si eventual sa ne mai oferim cateva mici bucurii, insa in general cam atat putem face cu putinul timp liber de care dispunem.

De aceea, de multe ori, lipsa ordinii ne poate afecta, atat vizual, cat si psihic, construind frustrari care devin apasatoare. Ar trebui sa stii insa ca exista solutii eficiente pentru a putea mentine in ordine bunurile tale, cu un minim de efort, pentru un maxim de confort.

Cum putem pastra ordinea in gospodariile noastre?

Foloseste rafturile de scule pentru depozitare eficienta a lucrurilor aferente masinii tale! Atunci cand folosesti un obiect, este indicat sa il asezi in locul din care provenea initial. Ce te faci insa daca acel obiect nu are un loc de sine statator? Ei bine un raft pentru scule te poate ajuta sa iti tii la indemana sculele necesare, fara ca acestea sa mai interfereze cu alte obiecte.

Astfel, sculele necesare repararii masinii isi pot gasi locul intr-un raft scule, dar si accesoriile care te ajuta sa ai grija de masina ta. În plus, un astfel de raft iti va oferi si spatiu pentru scule de mana, cele pe care le folosesti adesea atunci cand ai de facut reparatii minore. Vei vedea ca atribuindu-le un loc propriu, vei sti de unde sa le iei data viitoare, iar acest lucru nu va eficientiza doar spatiul, ci de asemenea va eficientiza si timpul de lucru.

Foloseste cutii de depozitare. Lucrurile vechi, accesoriile sau piesele de care nu ai nevoie in fiecare zi pot fi asezate in cutii pe care sa le marchezi. Poti inventa propriul sistem de inventariere, insa este important sa ai un fel de opis al cutiilor, deoarece altfel nu vei mai sti ce anume ai depozitat in ele. Cutiile le poti aseza mai apoi intr-un loc special, sau le poti depozita in garaj, debara, mansarda sau demisol. În acest fel vei delimita clar lucrurile cu folosinta uzuala de cele pe care le folosesti in mod ocazional, iar acest lucru iti va eficientiza timpul, permitandu-l sa il aloci altei activitati.

Arunca lucrurile pe care nu le mai folosesti. Principiul care iti dicteaza sa pastrezi anumite lucruri pentru ca s-ar putea sa iti mai fie utile, ar trebui sa nu mai existe.

Este simplu de fapt, o data ce un produs nu a mai fost folosit pentru o perioada de timp, sa zicem, de 6 luni, este greu de crezut ca va mai fi folosit vreodata. Astfel de lucruri iti ocupa mult loc si iti ingreuneaza cautarile atunci cand, cu adevarat ai nevoie de ceva. De aceea, este indicat sa faci o delimitare a acestor obiecte si sa arunci ceea ce nu folosesti pentru nu te impovara in zadar.

Nu in ultimul rand, trebuie sa discutam si despre aspectul continuitatii. Dincolo de rafturi scule foarte eficiente, de cutii de depozitare sau de evidente ale posesiilor, este foarte important sa intelegi ca trebuie sa pastrezi aceasta ordine. Astfel, pentru a fi eficient un astfel de sistem, este necesar sa ai in vedere o curatenie generala stabilita la anumite intervale de timp, astfel incat rezultatele muncii tale sa se poata vedea rapid.

In acest fel vei vedea ca timpul tau va fi altfel folosit si chiar daca o data cu aceasta curatenie nu vei castiga timp cat pentru o vacanta, vei vedea ca, pe termen lung, acest sistem este foarte eficient. O zi castigata in plus, in vremurile in care timpul este principala valuta, poate insemna foarte mult, iar in acest caz gradul tau de multumire va creste.

 

Taguri:

Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.