Tocmai de aceea, este vital sa avem grija de aspectul nostru si sa acordam o atentie deosebita atat frizurii, cat si celorlalte detalii care tin de aspectul unghiilor, ori cel al pielii.
Chiar si cel mai reusit outfit poate fi de prisos daca ai parul neingrijit. Uneori, din cauza ca nu ai timp liber, poate fi destul de stresant sa mergi la frizer din trei in trei saptamani, pentru stilizarea parului.
Insa poti rezolva simplu aceasta problema, invatand sa te tunzi singur acasa. Da, poti sa fii propriul tau hairstylist si in felul acesta poti spune adio zilelor in care parul tau lasa de dorit.
Tot ceea ce ai nevoie este putina indemanare, un aparat de tuns si dorinta de a invata. Iata mai jos cum poti realiza o tunsoare pas cu pas!
Pregatirea parului
In primul rand, trebuie sa iti speli parul pentru ca acesta sa fie moale si usor de manevrat. Daca parul a fost aranjat cu produse de styling o sa iti fie greu sa il tunzi, intrucat acesta are o textura rigida.
Tunderea parului
Asigura-te ca ai o oglinda de mana. Aceasta este necesara pentru a putea vedea cum sa te tunzi.
Asadar, odata ce incepi intreaga procedura, uita-te in ea, stand cu spatele la o oglinda de perete.Secretul unei tunsori reusite este pozitionarea corecta a aparatului de tuns. Mai exact, acesta trebuie sa fie perpendicular pe suprafata care urmeaza sa fie tunsa, astfel incat dintii pieptenului sa fie orientati putin in sus. Taierea se realizeaza in sensul invers de crestere a firelor de par. De obicei, in cazul unei tunsori clasice, sunt folositi doi piepteni care au dimensiuni diferite.
Poti incepe cu pieptenele mai mare, iar pe cel mai mic foloseste-l spre ceafă și pe laterale. Ai grija ca pe parcursul sesiunii de tuns aparatul sa fie in miscare, pentru ca tunsoarea sa fie uniforma.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
De asemenea, din cand in cand, opreste-te pentru a pieptana parul si pentru a te asigura ca tunsoarea este in regula. Acorda o mare atentie uniformitatii, pentru ca rezultatul final sa nu lase de dorit.
In cazul in care firele de par s-au adunat si au incetinit functionarea aparatului de tuns, cel mai bine este sa il opresti si sa cureti firele de par cu ajutorul periei speciale.
In cele din urma, pentru a uniformiza parul din jurul urechilor, ori poate de la ceafa sau perciuni, foloseste foarfecele. De asemenea, inlatura parul nedorit din zona gatului, utilizand pieptenele cu dimensiunea cea mai mica.
Situatii speciale
Daca ai parul mai lung, foloseste doar pieptenele cu dimensiuni mai mari al masinii de tuns. De asemenea, in timpul trecerii aparatului de tuns prin par- ajuta-te de un pieptene. Daca iti doresti o tunsoare la zero, nu ai nevoie de pieptenele masinii de tuns.
Pentru a preveni acumularea firelor de par si diminuarea eficientei aparatului de tuns, curata cu atentie capul de taiere al acestuia, cu ajutorul periutei incluse in pachet.
Daca iti place sa ai grija de felul in care arati si vrei sa economisesti banii cheltuiti la salon, cel mai bine ar fi sa inveti sa te tunzi singur. Nu este foarte greu si, in plus, o sa iti stilizezi parul oricand doresti, fara sa mai trebuiasca sa iti faci griji ca nu ai timp sa ajungi la frizer.