Cum să-ți alegi parfumul în funcție de stil în această vară

Author: Oana Iosif

Suntem înconjurați toată viața de mirosuri, iar multe dintre ele pot evoca diverse amintiri, de la cele plăcute la cele mai puțin plăcute. La rândul nostru, ne place să mirosim frumos și să avem propria semnătură olfactivă. Dar nu întotdeauna știm dacă parfumul pe care îl folosim este și cel mai potrivit personalității noastre. Un parfum poate fi ales în funcție de criterii diverse, de la sezon la vârstă, stil, dar și personalitate, care, la rândul ei, poate avea multiple fațete. Iată câteva sfaturi practice care să te ajute să-ți alegi parfumul în funcție de stil în această vară.

Stilul senzual

Teatrală, extrovertită, schimbătoare, această persoană știe să seducă și își lasă amprenta oriunde se află, deși este înconjurată oarecum de o aură de mister. De obicei, astfel de personalități sunt atrase de mirosuri gourmet și de note orientale și lemnoase intense. Dacă ai o astfel de personalitate, sigur vei aprecia aromele cu note profunde, picante și senzuale, precum parfumuri arabesti. Poți alege o aromă clasică, precum un parfum Versace, dar poți miza și pe un produs de ultimă oră.

Stilul sportiv

Personalitățile energice, sportive sunt vesele, pline de idei, le place să râdă și sunt spontane, mai degrabă directe și fără pretenții. Această personalitate este pasionată de parfumurile cu mirosuri apropiate de natură, de flori proaspete, precum lăcrămioarele, liliacul, frezia și bujorul, de iarbă proaspăt tăiată ori citrice. De asemenea, unei astfel de personalități i se potrivesc aromele de ierburi, notele proaspete lemnoase, precum vetiverul, ori cele marine.

Stilul feminin

Astfel de persoane întruchipează esența feminității, fiind de o discreție firească, care se explică prin natura destul de rezervată. Moliciune, sensibilitate, modestie și un caracter visător, dar și artistic sunt trăsăturile acestor persoane, care ascund adeseori și o mare forță. Acestui stil i se potrivesc mirosurile de pudră de orez, talc și flori delicate, precum irisul, violeta, mimoza și bujorul, dar și notele lemnoase moi, precum santalul. Dacă te recunoști în descrierea de mai sus, vei aprecia cu siguranță parfumurile subtile și nuanțate, precum cele semi-orientale sau solare ori cu mirodenii subtile.

Stilul calm

Personalitățile din această categorie au tendința de a reflecta, medita destul de mult, sunt hotărâte, dar și autentice. Cu predispoziție spre aventură, au un stil propriu și sunt frecvent lideri în domeniul lor. Apreciază mirosurile de pădure, lemn, piele, mușchi, ciuperci, iarbă verde și fum. Dacă te identifici cu această personalitate, cel mai probabil vei fi atrasă de parfumurile cu miros de chiparos ori mușchi de lemn. Ți se potrivesc parfumurile lemnoase masculine, dar și cele cu mirosuri proaspete și verzi ori cele specifice Orientului Mijlociu, precum aroma de oud.

Parfumul este un produs cosmetic delicat, pentru că uleiurile aromatice și esențiale din compoziția lui se pot descompune ușor, iar astfel mirosul se modifică. În sezonul cald, probabilitatea ca acest lucru să se întâmple este și mai ridicată, dacă nu știi să îl depozitezi corect. Ai grijă unde păstrezi parfumul preferat. Evită baia, unde căldura și umiditatea îl pot deteriora. Alege un loc uscat, răcoros și întunecat, astfel încât parfumul să reziste cât mai mult în structura sa originală.

 

Nu uita de sfaturile bunicii în materie de menținere a mirosului parfumului: hidratează bine pielea și unge zonele parfumate în prealabil cu o cremă grasă. Mizează pe zonele fierbinți de pe corp pentru aplicarea lui (pliul cotului, încheieturi, în spatele urechii) și nu uita să îți parfumezi și părul.

Sursa foto: Freepik

 

 


Penultimul episod al serialului „Vinovați de Iubire” este difuzat la data de 19 septembrie 2024. Urmărește episodul 53 al serialului “Vinovați de iubire” online live, în această seară.