Cum să-ți faci bretonul în funcție de forma feței

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 09 aug 2023, 10:17

Cum să-ți faci bretonul în funcție de forma feței

Sursa: Unsplash

Femeile simt adesea nevoia unei schimbări, iar părul este cel ce suferă transformările ce oferă mai multă încredere doamnelor și domnișoarelor.

Atunci când vrem să facem o transformare la nivelul părului, mai ales atunci când vrem să ne facem un breton, este necesar să fim atenți la textura părului, culoarea și, cel mai important, forma feței. 

Citește și: Cum să creezi un look elegant și sofisticat pentru seara de banchet: Sfaturi și inspirație

Cum să-ți faci bretonul în funcție de forma feței

În cazul în care nu sunteți sigure de forma feței pe care o aveți, atunci trebuie să vă așezați în fața oglinzii, astfel încât să puteți fii atenți la trei zone cheie ale feței tale: linia părului, linia maxilarului și lungimea feței. În cazuri în care fața voastră are unghiuri moi, atunci avem o față în formă de inimă, iar această formă trebuie să fie accentuată de un breton care să scoată în evidență curbura de la vârful bărbiei, astfel încât să se alungească de la frunte în jos.

În cazul în care aveți o față rotundă, deși poate să vă fie frică de o astfel de schimbare, trebuie să știți că bretonul perfect pentru voi trebuie să tăiat mai gros și lăsat mai lung într-o parte, astfel să fie lateral, acesta poate ajunge chiar până la jumătatea obrazului. Acest breton adaugă o lungime unghiulară părului și feței, în loc să accentueze curbura în formă de U a bărbiei pe care o aveți.

Dacă forma feței pe care o aveți este una alungită, atunci vă numărați printre norocoasele ce arată bine cu orice tip de breton, însă este recomandat să vă faceți un breton drept, greu, care cade fie la linia sprâncenelor, fie ușor deasupra acestora. Forma ovală este și aceasta preferată pentru breton, astfel doamnele și domnișoarele se pot bucura de diversificare, astfel încât acestea să își dea seama care este preferatul lor deoarece arată bine cu toate tipurile de breton.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Nu am uitat nici de fetele ce au fața pătrată, iar acestea se pot bucura de un breton cu franjuri, deoarece acesta înmoaie această linie mai pronunțată a bărbiei, în timp ce evidențiază alte trăsături, relatează dermstore.com

Citește și: Culoarea anului 2023. Nuanța pe care o vom vedea peste tot în anul 2023

Cum să-ți ascunzi bretonul?

Deși ne place foarte mult cum ne stă cu breton, se mai poate întâmpla ca acesta să nu mai fie ca la început, astfel să ne dorim să îl acoperim sau să îl ascundem prin orice moduri găsim. Cel mai simplu mod de a-ți ascunde bretonul este acoperirea cu un accesoriu, astfel puteți folosi o pălărie sau o eșarfă pentru a trage bretonul înapoi și pentru a vă asigura că nu este în centrul atenției. 

Dacă vreți un alt mod în care să vă ascundeți bretonul, atunci puteți alege să folosiți agrafe și să le așezați în lateralul feței. Indiferent de lungimea bretonului, orice stil de păr ce are la bază o parte din mijloc îl va face să nu existe. Împărțiți-vă bretonul cu restul părului și aranjați-vă șuvițele cu un gel sau fixativ. Acest lucru vă va asigura că bretonul rămâne înapoi și nu va face o apariție neașteptată. 

Citește și: 8 accesorii de lux pe care sa le porti la ocazii deosebite