Cum să-ți faci cont pe Artifact, noua aplicație lansată de doi dintre fondatorii Instagram

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 10 nov 2023, 03:35

Cum să-ți faci cont pe Artifact, noua aplicație lansată de doi dintre fondatorii Instagram

Sursa: Unsplash

Artifact este noua aplicației a doi fondatori ai Instagram, aceasta se va baza pe inteligența artificială și va avea știri personalizate, iar așa poți să îți faci cont.

Dezinformarea publicului este motivul pentru care Kevin Systrom şi Mike Krieger consideră că este un moment potrivit pentru a lansa aplicația Artifact. Iată cum poți să îți faci cont pe Artifact.

Citește și: Ce este aplicația care îți generează avatare realistice și de ce este periculoasă pentru utilizatori. Unde se duc datele tale după ce îți dai acordul

Ce este, de fapt, aplicația Artifact

Cei doi fondatori Instagram ce au decis să lanseze o nouă aplicație de știri personalizate, ce are la bază inteligența artificială sunt Kevin Systrom şi Mike Krieger. Bărbații au părăsit Instagram în urmă cu patru ani, iar aceștia și-au folosit resursele și imaginația pentru a lansa aplicația Artifact, ce își dorește oprirea dezinformării.

Această aplicație se bazează pe știri personalizate în funcție de domeniile de interes ale utilizatorilor.

Un lucru diferit la această aplicație este posibilitatea de a discuta cu prietenii. Pagina principală va arăta câteva subiecte mari de interes, scrise de companii cunoscute, dar și anumite articole scrise de bloggeri mai mici. În funcție de articolele pe care le accesează oamenii, pagina acestora se va personaliza.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

„Este un moment deosebit de oportun în industria tehnologică, odată cu preluarea Twitter de către Elon și concentrarea Facebook pe  Metaverse. Și este un moment

deosebit de oportun să ne concentrăm asupra textului atunci când avem cea mai mare nevoie de el, din cauza atenției pe care oamenii o acordă dezinformării și a modului în care consumăm știri în prezent.”, a anunțat Kevin Systrom, cofondator și director executiv.

Citește și: Ce este opțiunea „Women for Women” a aplicației Bolt, prin care șoferițele pot accepta doar curse solicitate de femei și cum funcționează

Cum să-ți faci cont pe Artifact

În momentul de față există o listă de așteptare prin intermediul căreia oamenii să își lase numărul de telefon pentru a primi o notificare pentru momentul în care vor putea să își facă cont.

În timp ce aplicația se dezvoltă, oamenii vor fi lăsați pe platformă. Fondatorii au decis că această variantă este cea mai bună, până se vor extinde.

Cei doi au început să lucreze la această aplicație în urmă cu mai bine de un an. Artifact este prima aplicație pe care compania deschisă de Kevin Systrom şi Mike Krieger, după ce au vândut Instagram, o lansează. Această companie își concentrează atenția pe aplicații din viitor, integrând diferite aspecte ce ne vor face să pășim spre o nouă tehnologie. „Este foarte important pentru noi să dedicăm o parte din fluxul pe care îl facem explorării intereselor tangenţiale, altor aspecte ale problemelor, editorilor pe care nu i-aţi vedea în mod normal”, a mai adăugat Kevin Systrom.

Citește și: Aplicația prin care polițiștii află pe loc dacă o mașină nu are RCA. Șoferii riscă amenzi de până la 2000 de lei