Cum să-ți găsești semnătura olfactivă în materie de parfumuri

Author: Ana Filip
Actualizat: 15 feb 2024, 22:59

Pentru fiecare dintre noi există un parfum care reprezintă propria semnătură olfactivă. Deși de multe ori tindem să credem că parfumurile sunt mirosuri standardizate, datorită compoziției, adevărul este că acestea devin unice și personale atunci când în contact cu piele conlucrează conferind un miros nou, personalizat.

Găsirea parfumului care să îți complimenteze personalitatea este o experiență deosebită, deoarece îți oferă acces la cunoaștere de sine și îți permite să afli mai multe detalii despre ceea ce ți se potrivește. Parcurgerea drumului spre găsirea unor parfumuri unice care să ți se potrivească are în vedere câțiva pași importanți, precum testarea, explorarea, dar și solicitarea ajutorului consultanților parfumieri.

Explorarea universului olfactiv

Un prim pas pe care poți să îl faci spre a găsi semnătura olfactivă este să explorezi lumea parfumurilor. În primă fază poți restrânge aria de căutare la aromele care îți plac, fiind cunoscut faptul că unele parfumuri ne stimulează mai mult simțurile decât altele. De cele mai multe ori parfumurile poartă cu ele o încărcătură emoțională, aducându-ne aminte despre momentele trăite și de felul în care ne-am simțit. În consecință, atunci când ai o listă a parfumurilor care îți plac, poți căuta parfumuri care să conțină acele arome în parfumerii. La parfumerie Maison Olfactif vei găsi o multitudine de combinații unice care să te ajute să alegi, acești specialiști parfumieri oferind kit-uri speciale în care poți descoperi mostre de parfumuri care s-ar putea să îți trezească simțurile.

Testează parfumurile înainte de a cumpăra

Chiar dacă ingredientele sau aromele par să fie cele pe care le preferi, nu uita că un parfum este ca o poțiune magică. Proporțiile, calitatea ingredientelor și concentrația, toate aceste lucruri contribuie la aroma unui parfum. De aceea este recomandat să încerci, să testezi parfumurile, mai ales pe propria piele, pentru a vedea cum reacționează acestea și care sunt notele de bază care rămân după evaporarea notelor de vârf și inimă.

Este recomandat să nu testezi mai multe parfumuri în același timp, mai ales dacă vorbim despre parfumuri dulci, puternice, deoarece unele note pot anula prezența altora. În plus, nu uita că între testări este nevoie de un miros neutru, cum ar fi mirosul de cafea, care să ”curețe” urmele parfumurilor percepute la nivelul creierului.

Alegerea efectivă a parfumului

Dacă ai testat parfumul și dacă acesta te-a făcut să te simți special, creând astfel o legătură intimă cu tine, atunci acela este cel potrivit. În consecință, îl poți alege ca fiind semnătura ta olfactivă, deoarece acest lucru înseamnă de fapt mirosul care te caracterizează și cu care rezonezi cel mai bine.

Parfumul tău spune multe despre tine, el este ca o caracterizare intimă a personalității tale. Fii așadar senzuală, seducătoare, feminină sau misterioasă și lasă parfumul tău să își pună amprenta pe toți cei din jur.

 

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.