Cum să-ţi îngrijeşti plantele din interior în perioadele cu temperaturi scăzute. 5 sfaturi de la specialişti

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 29 iun 2024, 02:55
Cum să-ţi îngrijeşti plantele din interior în perioadele cu temperaturi scăzute
Sursa: Pexels.com

Temperaturile scăzute sunt tot mai resimțite în țara noastră, iar plantele din interior au nevoie de o îngrijire mai aparte în această perioadă a anului.

Plantele de interior sunt mult mai sensibile în perioada rece a anului deoarece lipsa luminii natura începe să fie o adevărată problemă pentru plante, iar căldura uscată din apartamente le pot afecta.

Citește și: Aliatul tău în lupta cu insomnia. 5 ceaiuri care te ajută să adormi mai repede

Cum să-ți îngrijești plantele din interior când afară sunt temperaturi scăzute

Plantele de interior sunt foarte apreciate de români, astfel fiind nelipsite din casele acestora, iar temperaturile scăzute le pot afecta foarte mult dacă nu sunt îngrijite corespunzător. Plantele împrospătează aerul, însă acesta nu este singura calitate pe care o aduc în locuințele noastre, acestea aduc și culoare în viața noastră, iar iarna ne ajută să prindem viața.

Cum sezonul rece se apropie, temperaturile scad, iar lumina zilei are o durată tot mai mică, motiv pentru care plantele de interior au nevoie de ajutorul nostru.

Este foarte important ca plantele pe care le avem în ghiveci să fie puse mai aproape de un geam, astfel încât să se bucure de tot mai multă lumină naturală. Pentru a avea o grijă și mai mare de plantele din locuințele noastre le putem roti la fiecare 8 zile, astfel încât fiecare parte din plată să aibă parte de lumină.

Când va veni momentul să dăm drumul la căldură, trebuie să ne asigurăm că nu plasăm ghivecele aproape de calorifere sau alte surse termice astfel încât planta să nu aibă de suferit.

Temperatura maximă pe care plantele de interior le suportă nu trebuie să ajungă peste 40 de grade Celsius, iar în cazul în care ne dorim ca planta să stea lângă o fereastră și în zilele friguroase de afară trebuie ca frunzele să nu atingă fereastra rece, dar nici rădăcina.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Este important să nu udăm foarte des plantele în această perioadă rece a anului, astfel este recomandat să verificăm nivelul de umiditate al solului o dată pe săptămână, iar apar ce rămâne în farfurie să fie aruncată.

Citește și: Ce sunt "limitele planetare" și de ce ar trebui să ne pese?

Când scad temperaturile în România

Temperaturile în această lună au fost ridicate față de cele specifice pentru această perioadă a anului, însă mai sunt câteva zile până la a doua lună de toamnă, atunci când valorile din termometre vor fi neobișnuit de ridicate. Meteorologii au stabilit că pe timpul zilei, valorile din termometru vor ajunge la 24-25 de grade Celsius.

Deși zilele vor fi călduroase, diminețile și nopțile vor fi destul de răcoroase, asemănătoare cu cele din luna septembrie.

Pe parcursul lunii octombrie, nopțile vor ajunge să fie foarte friguroase, iar din această cauză ne putem aștepta să vedem primii fulgi de nea pe pământul României. 

Citește și: Iată cum companiile pot contribui la un mediu înconjurător sănătos, gestionând corespunzător deșeurile