Cum să-ți pregătești casa pentru iarna. 3 sfaturi care te vor ajuta să treci mai ușor peste perioada rece

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 22 aug 2023, 07:00

Temperaturile scad, iar căminul nostru trebuie să fie pregătit pentru sezonul rece

Sursa: unsplash

Iarna bate la ușă, temperaturile încep să se apropie de cele minime, iar românii caută variante pentru a își pregăti casa pentru acest sezon rece.

Încă din luna noiembrie, oamenii trebuie să înceapă să își pregătească locuința pentru temperaturile scăzute ce încep să pună stăpânire pe România.

Citește și: Ți-ai cumpărat mobilă și vrei să o montezi singur? Află ACUM de ce ai nevoie pentru a lucra precum un profesionist!

Cum să-ți pregătești casa pentru iarnă

Cum ne putem pregăti casa pentru iarnă
[Sursa: unsplash]

Temperaturile scad, iar oamenii încep să își pregătească locuința pentru acest anotimp înghețat, astfel încât casa să fie un loc cald în care să petreacă timp de calitate alături de cei dragi. De ce trebuie să țineți cont pentru a vă pregăti casa pentru iarnă?

Verificarea pereților și a ferestrelor

Cu începerea sezonului rece, oamenii încep să își creeze în casă o temperatură care să le prezinte confort, iar pentru a nu da foarte mulți bani pe căldură, contează să aveți casa pregătită de iarnă.

Verificarea ușilor și a ferestrelor este esențială deoarece prin crăpăturile realizate de-a lungul anilor se pierde căldura. Aceste probleme trebuie să fie reparate și chiar izolate, astfel încălzirea casei va fi costisitoare.

Citește și: 4 sfaturi pentru amenajarea unei curți în fața casei

Întreținerea centralei termice

De-a lungul timpului, chiar dacă centrala termică nu este folosită, aceasta poate avea probleme, iar la fel cum șoferii au grijă să își pregătească mașina pentru iarnă, așa trebuie să facem și cu centrala termică, de asta se încurajează verificarea centralei termice.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Pensionarele vor primi 375 de lei, pe lângă pensie, în luna decembrie. Cine beneficiază de această sumă?

Inspecția centralei termice se face anual pentru a mări durata de viața a acesteia, de la aproximativ 10 ani, la peste 17 ani.

Aerisirea caloriferelor

Aerisirea caloriferelor este foarte importantă pentru încălzirea unui cămin
[Sursa: unsplash]

Caloriferele sunt extrem de importante pentru a ajunge căldura în căminul nostru, iar în această perioadă este recomandat să le aerisiți, la câteva zile de la pornirea instalației de încălzire. În cazul în care casa noastră nu are caloriferele aerisite, atunci acestea se încălzesc doar parțial și astfel pot exista zone reci pe suprafața acestuia sau diferite zgomote din cauza aerului care nu este eliminat.

Citește și: Exclusiv! Mama Deliei, o bunică de nota 10 pentru cei doi nepoți din partea fiicei sale, Oanei Matache

Iarna aceasta se anunță temperaturi pozitive

Ce temperaturi ne vor aștepta iarna aceasta
[Sursa: unsplash]

Administrația Națională de Meteorologie a făcut câteva precizări cu referire la cum vor fi temperaturile în perioada rece. Aceste temperaturi vor fi mai crescute față de cele normale pentru acest anotimp, însă se poate întâmpla să existe și câteva excepții.

„Acest lucru însă nu înseamnă că în iarna 2022-2023, așa cum arată estimările furnizate până în prezent, nu putem să avem și intervale specifice, cu temperaturi sub minus 10 – minus 15 grade și strat de zăpadă, așa cum s-a întâmplat și în iarna anterioară, când cel puțin pentru zona de munte stratul a fost unul veritabil și am avut și fenomen de viscol”, a declarat Elena Mateescu, director al Administrației Naționale de Meteorologie, pentru evz.ro.

Citește și: Rabla Electocasnice 2022 a dat startul înscrierilor. Cum poți obține vouchere pentru înlocuirea electrocasnicelor vechi

Sursa: cumsa.ro