Cum să-ţi revii financiar după cheltuielile de sărbători?

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 25 ian 2019, 11:13

Luna decembrie presupune pentru cei mai mulţi un stres financiar cu urmări îndelungate. Este perioada cadourilor, în care eşti prins între serviciu, trafic şi cumpărături pentru cei dragi. Toate acestea consumă resurse şi adesea revelionul te va găsi cu buzunarele goale.

Dacă vrei să nu mai petreci sfârşitul anului pe muchie de cuţit din punct de vedere financiar, ia în considerare cele cinci sfaturi de mai jos. Acestea te vor îndruma astfel încât să rămâi cu destule resurse materiale şi să te bucuri de liniştea sărbătorilor de iarnă.

Limitează cheltuielile

Dacă nu poţi rezista ofertelor ce te asaltează din toate părţile în perioada sărbătorilor, cu siguranţă nu îţi vei reveni prea uşor în prima lună a anului ce urmează. Împotriva acestui gen de tentaţii poţi încerca să limitezi la un anumit buget cadourile pe care le faci. Urmează planul şi nu depăşi limitele decât în cazul în care obţii bani în plus, spre exemplu o primă de Crăciun.

Cu un credit până la salariu de la Viaconto.ro îţi poţi permite mai mult pentru cei dragi. În primă instanţă vei putea obţine maxim 600 de lei, dar sumele cresc progresiv până la 1500 de lei.

Cumpără cu bani gheaţă

Studiile arată că oamenii au tendinţa să cheltuiască mai mult atunci când cumpără cu cardul. Folosirea banilor lichizi de-a lungul timpului şi-a pus amprenta asupra comportamentului nostru, motiv pentru care suntem mai cumpătaţi atunci când folosim bancnote şi monede.

Deoarece luna decembrie presupune o intensificare a cheltuielilor ar fi indicat să mergi la cumpărături cu bani gheaţă şi să reduci pe cât posibil cheltuielile cu cardul. Acest truc psihologic îţi va asigura o revenire rapidă după Anul Nou.

Creează liste de cadouri

Organizarea este cuvândul cheie în preajma Crăciunului. Gestionează-ţi banii cum trebuie şi îţi va fi uşor să faci o listă clară cu toate cumpărăturile necesare. În acest mod nu vei face cheltuieli suplimentare şi îţi vor rămâne suficienţi bani după sărbători. Numai tu poţi decide lungimea listei, care este un aspect pur subiectiv. Sfatul pentru a nu avea probleme materiale ulterioare este să restrângi lista la persoanele şi prietenii dragi.

Dacă totuşi îţi doreşti să le oferi cât mai  multor cunoscuţi un dar, s-ar putea să ai nevoie de un credit rapid online, pe care îl poţi obţine cu minimul de efort posibil.

Nu cheltui bani pe lucruri fără importanţă

Poate ar fi cazul să faci analiza tuturor cheltuielilor lunare pe care le ai. Vei găsi cu siguranţă printre acestea unele care pot fi reconsiderate. Pentru a pune deoparte o sumă consistentă este necesar să economiseşti sume mici din zone diferite. Gândeşte-te dacă poţi utiliza transportul în comun sau trenul în locul maşinii, dacă poţi lua micul dejun acasă în loc să cumperi gustări de la supermarket, aşadar, încearcă să lucrezi la aspectele de zi cu zi care consumă resurse pe care le-ai putea folosi într-un mod mai eficient.

Priveşte economisirea ca pe o provocare

Uneori este greu să pui bani deoparte, deoarece ai impresia că ai nevoie de prea multe lucruri. Ai reuşit probabil să strângi bani pentru o perioadă scurtă de timp, dar cum ai găsit o ofertă nu te-ai putut abţine şi ai cheltuit tot. Totuşi, poţi găsi provocarea în setarea unei sume pe care să o depozitezi separat. Spre exemplu, punând deoparte în fiecare zi o sumă în continuă creştere de-a lungul lunii, să spunem că în fiecare zi adaugi un leu mai mult decât în precedenta, progresia va constitui un imbold în a continua economia şi în lunile următoare. Resetează suma la fiecare început de lună, ca să îţi fie comodă economia din punct de vedere financiar. În acest mod vei putea cheltui mai mult în perioada sărbătorilor, păstrând resurse şi pentru noul an.

În concluzie, pentru a rămâne cu bani în cont după sărbătorile de iarnă ar trebui să cheltuieşti chibzuit tot timpul anului, pentru a dispune de suficiente resurse de Crăciun. Sfaturile de mai sus te vor ajuta să îţi organizezi cheltuielile în aşa fel încât să îţi revii financiar cât mai repede. Ia în considerare creditul până la salariu de la Viaconto.ro pentru sărbători fără griji.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.