Cum să ții focul pasiuni aprins într-o relație?

Autor: Ana Dinu
Actualizat: 01 sep 2021, 17:16

Cele mai multe relații încep de la o scânteie care stârnește un foc de tabără pentru ca în final să se domolească treptat, treptat sau chiar să se stingă. Chiar dacă la început focul pasiunii nu arde cu toată puterea sa, el are un efect benefic asupra celor pe care îi atinge, făcându-i să simtă acei celebrii fluturași în stomac și o stare de pace și de bine, care nu se compară cu nimic în lume. Apoi, când ajunge la intensitate maximă, el dă avânt și putere și te motivează nu doar pe plan sentimental, ci și profesional sau din alte puncte de vedere. Pe de altă parte, în mod paradoxal, focul iubirii este singurul care te arde de abia atunci când începe să se stingă.

Când pasiunea dispare, apar în locul ei rutina, nemulțumirile, așteptările neîmplinite, dezamăgirea și în cele din urmă resemnarea sau despărțirea. Nimeni nu își dorește un astfel de deznodământ pentru o relație care a început frumos, s-a dezvoltat odată cu protagoniștii ei și avea potențial pentru a deveni ceva chiar și mai important. Dar adevărul este că, indiferent de cât de compatibile sunt două persoane una cu cealaltă, fără un minim de efort pentru a ține aprins focul pasiunii, acesta se stinge.

Din fericire însă, există și soluții. Cu toate alternativele pe care le oferă societatea din ziua de azi, chiar și fără cheltuieli exorbitante pe diamante scumpe, mașini cu mulți cai putere, vacanțe exotice sau haine de lux poți să menții pasiunea într-o relație pe cele mai înalte culmi. Iată cum:

Ce trebuie să faci pentru ca relația ta de cuplu să nu devină niciodată monotonă?                                                                            

 

1. Să acorzi grija pe care vrei să o primești

Nu doar femeilor, ci și bărbaților le place să aibă parte de atenție. De aceea, într-o relație, niciunul dintre parteneri nu ar trebui să aștepte doar să i se ofere, ci amândoi să facă în așa fel încât să mențină un echilibru între a da și a primi. Iar când vine vorba de atenție, nu trebuie să te gândești niciodată la lucruri foarte complicate. Este mai mult decât suficient dacă ai mereu grijă ca partenerului sau partenerei să nu-i lipsească o vorbă bună atunci când are nevoie de ea, să găsească dimineața în bucătărie o cafea aburindă, să vină acasă de la muncă și să găsească totul curat și la locul lui și alte lucruri de acest fel. Tot aici putem da ca exemplu și florile pe care ar fi frumos să le ofere orice bărbat atunci când sărbătorește ceva alături de iubita lui sau câteva feluri de mâncare de care să vă bucurați împreună și pe care unul din voi să le gătească de la zero.

 

2. Să nu uiți cât de importantă este joaca

Ca să nu vă plictisiți prea ușor unul de altul, jucați-vă pe roluri. Copiii apelează mereu la acest truc pentru a-și condimenta distracția și merge de minune! Investiți în câteva costume sexy și intrați în pielea unor personaje pe care le admirați. Ca bărbat, când vezi o femeie îmbrăcată într-un costum provocator, imaginația ți-o ia imediat razna și adrenalina te faci să o privești cu ochi mai pofticioși decât de obicei. Iar ca femeie, când porți un costum de acest fel, te simți mai sigură pe tine, mai frumoasă, mai atrăgătoare și mai specială. Nu trebuie să așteptați o anumită ocazie pentru a face puțin cosplay în dormitor! Ci oricând aveți chef de ceva inedit, căutați piese vestimentare cât mai provocatoare și lăsați-vă imaginația să zboare!

 

3. Să fii deschis, dar cu moderație

Multe publicații, atât pentru bărbați, cât și pentru femei, promovează importanța unei atitudini deschise, nonconformiste, lipsită de prejudecăți. Și într-adevăr, este important ca femeile și bărbații să fie deschiși unii cu alții dacă vor să se bucure de relații de lungă durată. Dar să nu confundăm deschiderea cu cicăleala! Una este să fii deschis și să-i spui celui de lângă tine atunci când ceva te nemulțumește sau îți dorești mai mult de la relația voastră și alta este să te plângi de orice. Pentru ca o relație să funcționeze, pe lângă o atitudine deschisă mai este nevoie și de tact, care dacă nu există de la început, trebuie învățat!