Cum să trăiești în prezent

Author: Oana Iosif

Deși teoretic trăim cu toții în prezent, asta nu înseamnă că în majoritatea timpului și mintea noastră reușește să rămână în aici și acum. Rutina noastră nu e construită mereu pe baza acestei priorități. Atunci când avem probleme, ne concentrăm pe muncă pentru a ne distrage, atunci când suntem liberi ne uităm la tot ce ne oferă televizorul, tot așa, pentru a ne distrage. Și asta e bine uneori, avem nevoie să ne luăm mintea de la unele probleme, mai ales dacă simțim că acestea ne copleșesc. Însă, abuzând de aceste metode, putem să ajungem să fim deconectați de propria noastră persoană și de prezent. E important ca uneori să ne desprindem de vechile obiceiuri pentru a putea lua pulsul realității. Unele lucruri vin din interior, de altele ne ajutăm din exterior. Interiorul e laboratorul tău personal și, pentru exterior, te poți ajuta de un card de credit. Iată câteva practici care te-ar putea ajuta să rămâi în prezent:

Creează contextul

Începem prin a ne rezerva o seară dedicată trăirii în prezent. Pentru că mereu ne gândim că o să, o să, o să. Însă dacă planificăm o joi, un luni sau orice altă seară, ne va fi mai ușor să respectăm ceea ce ne propunem. Începe prin a-ți acorda cinci minute în care să stai cu tine. Concentrează-te pe respirație și, chiar dacă mintea o să te bombardeze cu gânduri, lasă-le să apară și să dispară fără să le dai atenție.

Mai puțină tehnologie, mai mult calm

Încearcă, pentru cel puțin două ore, să stai departe de telefon, televizor, laptop. Poți să pui niște muzică. N-ar fi mai interesant să-ți iei un pick-up și să asculți muzică la fel ca pe vremuri? Totul ar deveni un ritual. Alegi albumul de care ai chef acum, scoți discul din carton, îl atașezi la pick-up și te așezi pe un scaun confortabil, eventual cu o păturică pe tine.

Activ și prezent

Puzzle-urile. Le vedem mereu în magazine dar parcă niciodată nu se lipesc de noi. Însă genul acesta de activitate ne-ar putea ajuta să ne conectăm mai bine cu noi înșine. Intră pe magazinul online Diverta, dol.ro, unde vei găsi numeroase produse ce îți vor stimula creativitatea și îți vor menține atenția în clipa prezentă. Spre exemplu, pictura pe numere sau cărțile de colorat, cu modele artistice mai complexe, diferite față de cele clasice pe care le colorează copiii. Pe scurt, orice lucru care ne folosește puțin imaginația, bogat în culori și care necesită un minim de efort. Atunci când stai cu tine nu ești obligat doar să stai, e dificil. Dar e bine să faci ceva liniștitor și plăcut.

Calmul ți-l creezi singur. Important e să-ți dorești să-l ai și să aloci niște timp pentru a-l obține. De asemenea, cu un card bun precum CardAvantaj poți bifa orice achiziție care poate să-ți susțină drumul spre a fi mai prezent.