Cum scapi de ghinion azi, marți, 13 septembrie 2022. Tradițiile care trebuie să fie respectate cu strictețe

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 13 sep 2022, 13:16

Marți 13 și vineri 13 sunt considerate cele mai ghinoniste zile din an. Iată ce trebuie să faci ca să alungi tot ghinionul din preajma ta!

De ce e MARȚI 13 zi cu ghinion? Care sunt cele mai cunoscute superstiții referitoare la ghinionul care poate ruina planurile într-o zi de marți 13 și cum te poți proteja de energiile negative pe care o astfel de dată le poate aduce. 

Cei care se tem de încărcătura negativă a unei zile de marți 13 trebuie să afle că există, în cultura populară, o serie de ritualuri și talismane norocoase despre care se spune că au puterea să țină ghinionul deoparte. 

Superstiții despre marți 13

Una dintre cele mai ciudate superstiții referitoare la ghinionul pe care îl poți atrage într-o zi de marți spune că, în ziua de marți 13, nu este bine să inviți la masă 13 persoane sau să te așezi la masă cu 13 oameni. O altă superstiție mai spune că un om este condamnat la moarte dacă un cortegiu funerar îi taie calea într-o zi de marți 13. 

De asemenea, dacă ieși noaptea din casă astăzi, marți 13, superstițiile spun că vei avea convulsii și te vei simți rău. Este interzis și să te tunzi în ziua aceasta pentru că cineva din familie va muri, conform strămoșilor.

Citeste si: Superstiții vineri 13. Sub nicio formă să nu porți negru sau să te tunzi în această zi

O altă superstiție spune că nu trebuie să îți faci nunta în ziua de marți 13, deoarece căsnicia ta va fi scurtă și nefericită. De asemenea, evită să te muți în această zi într-o altă casă, pentru a nu avea ghinion. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cum alungi ghinionul din preajma ta

Chiar dacă superstițiile nu sunt adevărate și doar creează teamă în sufletul unui om, este bine să respectăm câteva reguli, pentru a fi siguri că nu se va lipi ghinionul de noi. 

Potrivit unui studiu citat de Huffington Post, lucrurile pe care le facem pentru a ține la distanță ghinionul au un mare impact asupra organismului nostru.

„Descoperirile noastre sugerează, însă, că nu toate acţiunile pentru dezlegarea ghinionului sunt la fel de eficiente. Gesturile pentru împiedicarea ghinionului, care <<împing>> departe consecinţele negative, sunt cele mai eficiente”, a explicat unul dintre autorii studiului, profesorul Jane Risen de la Universitatea din Chicago, SUA.

Citeste si: Semnificație Vineri 13. Ce înseamnă dacă te-ai născut în data de 13. Ești născut sub stea norocoasă sau sub cele trei ceasuri rele

Conform studiului, superstiţiile care te scapă de ghinion, precum bătutul în lemn sau sarea aruncată peste umărul stâng, sunt de ajutor mai mult pentru oamenii care consideră că în aceste feluri vor scăpa de ghinion. 

Mai multe studii făcute de-a lungul timpului sugerează că talismanele norocoase sunt și ele bune în apărarea în fața ghinionului. Un studiu din 2010 arată că talismanele majorează încrederea în sine înainte de implicarea într-o activitate, astfel scopurile și performanța maximă vor fi atinse. 

Sursă: DCNews

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.