Cum scapi de mirosul de miel atunci când pregătești friptura de Paște

Autor: Denisa Avram
Actualizat: 15 apr 2021, 19:04

E bună friptura de miel, dulce și suculentă, dar multe gospodine se străduiesc să scape de mirosul de miel înainte de a o prepara. Iată câteva secrete aflate de pe la bunici și bucătărese iscusite.

În preajma Paștelui preparatele din miel sunt la mare căutare. Cu toate acestea, multe gospodine se feresc de această carne din cauza mirosului specific care poate fi neplăcut pentru mulți. Mirosul neplăcut de miel poate fi, însă, îndepărtat cu ajutorul câtorva trucuri simple, atunci când o preparăm.

Cum să scapi de mirosul de miel

Secretul pentru a evita mirosul neplăcut este alegerea cărnii.

Cea mai bună carne de miel este cea de la un animal crescut cu iarbă, care cântărește în jur de 12 – 15 kilograme. Cu cât mielul este mai tânăr, cu atât este mai dulce și miroase mai puțin a oaie. Preferabilă este achiziționarea cărnii direct de la stână, când sunt sacrificați mieii de Paște.

Un alt truc poate fi marinarea cărnii carnea de miel în lapte clocotit, până se răcește și împănată cu diverse condimente, să fie pusă la cuptor.

Eficient este vinul roșu cu usturoi tăiat subțire. Carnea de miel trebuie să stea peste noapte, în acest vin înainte de a fi coaptă. 

Citeste si: Cum va fi vremea de Paște 2021

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cum se prepară friptura de Paște

Feliile de friptură de miel  trebuie curățate bine de grăsime, deoarece aceasta are mirosul de miel specific. Apoi se stropesc din belșug cu lămâie, și se freacă după câteva ore cu lămâie și sare grunjoasă, potrivit libertateapentrufemei.ro

Astfel,arnea de friptură trebuie să stea la marinat marinată, cel puțin 5 ore. Baițul pentru friptură paote fi pe bază de vin, lămâie, oțet de mere și condimente puternice precum cimbru, rozmarin, usturoi, ceapă verde, piper negru sau ghimbir.

Se mai poate face un baiț delicios care frăgezește carnea și îndepărtează definitiv  mirosul de miel. Se fierb 2litri de apă și se adaugă boabe de muștar, dafin, coriandru, cimbru, usturoi și se dă în clocot.

Citeste si: Cum se prepară cea mai bună friptură de miel la ceaun

Se lasă apoi să se răcească și se adaugă 2 căni de oțet din vin și 2 – 3 lingurițe de bicarbonat.

Se pun fleicile pentru friptură în tavă și se toarnă peste carne baițul cu oțet. Se lasă până a doua zi, când friptura merge la cuptor.

Citeste si: TOP 5 cele mai delicioase deserturi de post. Trebuie să le încerci!

 

Taguri: