În preajma Paștelui preparatele din miel sunt la mare căutare. Cu toate acestea, multe gospodine se feresc de această carne din cauza mirosului specific care poate fi neplăcut pentru mulți. Mirosul neplăcut de miel poate fi, însă, îndepărtat cu ajutorul câtorva trucuri simple, atunci când o preparăm.
Cum să scapi de mirosul de miel
Secretul pentru a evita mirosul neplăcut este alegerea cărnii.
Un alt truc poate fi marinarea cărnii carnea de miel în lapte clocotit, până se răcește și împănată cu diverse condimente, să fie pusă la cuptor.
Eficient este vinul roșu cu usturoi tăiat subțire. Carnea de miel trebuie să stea peste noapte, în acest vin înainte de a fi coaptă.
Citeste si: Cum va fi vremea de Paște 2021
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Cum se prepară friptura de Paște
Feliile de friptură de miel trebuie curățate bine de grăsime, deoarece aceasta are mirosul de miel specific. Apoi se stropesc din belșug cu lămâie, și se freacă după câteva ore cu lămâie și sare grunjoasă, potrivit libertateapentrufemei.ro .
Astfel,arnea de friptură trebuie să stea la marinat marinată, cel puțin 5 ore. Baițul pentru friptură paote fi pe bază de vin, lămâie, oțet de mere și condimente puternice precum cimbru, rozmarin, usturoi, ceapă verde, piper negru sau ghimbir.
Se mai poate face un baiț delicios care frăgezește carnea și îndepărtează definitiv mirosul de miel. Se fierb 2litri de apă și se adaugă boabe de muștar, dafin, coriandru, cimbru, usturoi și se dă în clocot.
Citeste si: Cum se prepară cea mai bună friptură de miel la ceaun
Se lasă apoi să se răcească și se adaugă 2 căni de oțet din vin și 2 – 3 lingurițe de bicarbonat.
Citeste si: TOP 5 cele mai delicioase deserturi de post. Trebuie să le încerci!