Cum schimbă scumpirea gazului și a curentului electric piața imobiliară! Ce case au început să caute românii

Autor: Andrei Ionescu

Ce se întâmplă cu prețul imobiliarelor

Sursa: pexels.com

Piața imobiliară începe să fie influențată de recentele scumpiri majore ale gazului și ale curentului electric.

Românii au început să ia în considerare noi factori atunci când aleg o locuință. După ce gazul și curentul electric s-au scumpit serios în ultima perioadă, românii au început să aleagă drept criterii pentru o locuință pe care o cumpără sistemul de încălzire și izolarea termică a imobilului, informează avocatnet.ro.

Oamenii au început să caute imobile noi și eficiente energetic în urma scumpirilor la gaz și energie electrică.

Românii au început să fie foarte atenți la izolația imobilului, care asigură păstrarea căldurii în interior și aleg locuințe cu centrale de bloc în detrimentul celor de apartament, mai notează sursa citată.

Recent, și Traian Băsescu, ce tocmai a rămas fără casa de protocol de la RAAPPS, a anunțat că va lua în calcul să își cumpere un apartament cu 3 camere în urma scumpirilor la căldură și electricitate. 

„Mă duc până la bancă, pentru că aceste titluri de stat vor trebui să fie vândute dacă vom ajunge să cumpărăm un apartament. Încep să mă uit, pe ici pe colo, după un apartament. La preţul pieţei, un apartament cu trei camere ne-am dori, aşa am stabilit, că trei camere ne ajung, având în vedere facturile uriaşe care vin la încălzire şi electricitate”, a declarat Traian Băsescu după ce a rămas fără casa de la RAAPPS. 

Citeste si: Garsoniera din Cluj care a stârnit un val de ironii în mediul online. Chiria e doar 200 de euro, dar dimensiunea te va șoca: ”Noi facem sicrie mai încăpătoare decât asta”

„Să nu fie izolat de lume, că suntem oameni de 70 de ani, să avem magazine în apropiere, o staţie de metrou”, a spus Băsescu despre alte criterii pentru alegerea unei case în care să locuiască el și soția sa, Maria.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ce se întâmplă cu piața imobiliară după declanșarea războiului

În pandemia de coronavirus prețul caselor a crescut cu 15-20%.

Românii au preferat casele în detrimentul apartamentelor, dar, în general, piața imobiliară a fost în creștere.

Se pare că situația se schimbă odată cu declanșarea războiului de către Rusia în Ucraina.

Prețurile la locuințe scad sau stagnează, iar interesul pentru achiziționarea unui imobil a scăzut în ultimul timp.

„La finalul lunii februarie a fost o undă de șoc pe care am resimțit-o cu toții, și am văzut instant în 24 februarie o scădere a interesului în ceea ce privește numărul de utilizatori pe platformă, urmat de toate îngrijorările care vin la

pachet cu a avea un război la graniță”, a declarat Daniel Crainic, director de marketing imobiliare.ro, citat de romaniatv.net

Citeste si: Garsonieră ”luxoasă” cu WC-ul lângă aragazul din bucătărie, la Cluj. Dai 30 de mii de euro pe ea și nu știi dacă ești în baie sau în bucătărie

 

Taguri: