Cum se alege cea mai buna mobila pentru bucatarie?

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 05 apr 2018, 11:24

In prezent, bucatariile au preluat o parte din atributiile camerei de zi.

Desi mai multe persoane au incercat sa mute interesul din bucatarie spre living infiintand zona de dining, bucataria este considerata tot inima casei. De aceea, s-a impus o intrebare la care vom oferi raspuns: cum se poate alege cea mai buna mobila pentru bucatarie care sa raspunda la toate nevoile pe care o bucatarie le implica? Un raspuns la aceasta intrebare este reprezentat de mobila bucatarie la comanda. Aceasta are avantajul de a se potrivi in  orice bucatarie deoarece este facuta conform nevoilor specifice impuse de spatiu si de stilul dorit de proprietar.

In continuare, iti oferim mai multe sfaturi pentru a comanda mobila care sa ti se potriveasca pe deplin si care sa iti scoata in evidenta personalitatea si stilul.

Cum se alege materialul pentru mobila de bucatarie la comanda?

Mobila de bucatarie ar trebui sa fie aleasa conform cu stilul pe care il vrei in bucatarie. Daca vrei o bucatarie clasica poti alege lemn, lemn masiv si materiale care pot imita lemnul. Pentru un stil clasic sunt recomandate piesele de mobilier cu finisaje si manere care se regasesc in stilul clasic. Culorile recomandate sunt tonurile calde si nuantele de maro.

Pentru o bucatarie minimalista si moderna se vor alege piese simple care au linii fine, monocrome, albe sau in nuante foarte indraznete si iesite din tipare. In general se potriveste mobila din MDF cu finisaje lucioase si accesorii din metal.

Metalul si sticla opaca se potrivesc foarte bine pentru mobila de bucatarie moderna sau minimalista iar insertiile din sticla lucioasa sunt potrivite pentru stilul clasic.

Culorile ar trebui sa fie asortate cu gresia, faianta si parchetul. Mobila de bucatarie se alege in functie de stilul dorit si acelasi lucru se intampla si cu gresia, faianta si culorile pentru a nu face nota discordanta.

Calitatea accesoriilor si materialelor utilizate pentru mobila de bucatarie la comanda

Calitatea ar trebui sa fie cel mai important lucru in momentul in care iti alegi mobila pentru bucatarie. Exista numeroase materiale de unde poti alege, cu propriile avantaje si dezavantaje, care se vor vedea la preturi, calitate, aspect si rezistenta. Totul depinde in mare parte de bugetul alocat si de disponibilitatea de a aloca un buget mai mare in favoarea calitatii.

Lemul stratificat si lemnul masiv reprezinta o gama de top a materialelor si implica un cost mai mare. Mobilierul de lemn se preteaza perfect in casa si bucatarii rustice sau clasice in care piesele de mobilier sunt realizate cu mare atentie la detalii. Mobilierul din lemn se distinge prin eleganta si durabilitate.

Mobilierul din pal este cel mai des cautat si cumparat datorita costurilor reduse. Spre deosebire de lemn si MDF, palul este mult mai putin rezistent si nu reactioneaza bine la aburi. Aspectul sau nu este la fel de elegant ca in cazul celorlalte doua materiale.

MDF-ul este accesibil, desi implica un pret mai mare decat PAL-ul. Mobila din MDF este mai ieftina decat cea din lemn, dar nu are calitati la fel de bune in ceea ce priveste rezistenta si aspectul. In general, mobila realizata din MDF este aleasa pentru baie si bucatarie datorita tuturor proprietatilor sale si raportului intre pret si calitate foarte avantajos.

Impreuna cu materialele principale, mobila are in general si insertii din sticla, plastic sau metal. Ele sunt detaliile care dau un plus de valoare aspectului estetic general si alegerea lor iti apartine. Iti recomandam sa nu uiti de calitate.

In linii mari,  materialele, culoarea si dimensiunile sunt cele mai importante aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand iti cumperi mobila de bucatarie la comanda. Nu uita de stil si totul va iesi perfect!

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.