Cum se apără autoritățile, după ce „Șacalul” a reușit să comită o a doua crimă, deși era supravegheat de polițiști pentru prima. Cătălin Predoiu: „Voi monitoriza dacă este cazul”

Autor: Laura Macovei

Surse din anchetă arată că „Șacalul” a fost urmărit de autorități încă din luna iulie, imediat după ce prima victimă a fost dată dispărută pe 2 iulie

Sursa: Facebook

Cazul crimelor din Constanța, în care principalul suspect, cunoscut sub numele de „Șacalul”, a comis două crime în ciuda faptului că era monitorizat de autorități, a ridicat multe semne de întrebare legate de eficiența supravegherii și coordonarea forțelor de ordine.

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a oferit primele declarații publice cu privire la situație și a precizat că este în așteptarea unui raport oficial din partea Poliției pentru a evalua măsurile luate și dacă este necesară implicarea Corpului de control.

Citește și: Cine este ”Șacalul”, principalul suspect în cazul uciderii a două tinere. Bărbatul se afla în vizorul polițiștilor în momentul în care ar fi comis crimele

Cum a reușit „Șacalul” să comită a doua crimă, deși era supravegheat pentru prima 

Surse din anchetă arată că „Șacalul” a fost urmărit de autorități încă din luna iulie, imediat după ce prima victimă a fost dată dispărută pe 2 iulie. Cu toate acestea, chiar sub monitorizare, bărbatul a reușit să comită a doua crimă două luni mai târziu, pe 27 august. În tot acest timp, acesta a postat frecvent videoclipuri online, făcând aluzii la faptele sale și ironizând situația.

În aceste materiale, suspectul nu doar că își trăia viața în mod aparent normal, dar chiar vorbea în mod vag despre crimele comise.

Deși telefonul său era urmărit de la începutul anchetei, polițiștii nu au reușit să împiedice a doua crimă. Prima victimă a fost descoperită la două săptămâni după ce a fost omorâtă, moment în care anchetatorii au început să refacă traseul femeii și să contureze un cerc de suspecți, printre care se număra și „Șacalul”.

Între cele două crime, suspectul a fost extrem de activ pe rețelele sociale, unde a postat cel puțin 11 clipuri video. În aceste materiale, el părea relaxat, mergea la plajă și vorbea despre diverse aspecte ale vieții sale, inclusiv despre o mașină pe care ar fi folosit-o, deși susținea că nu deține una.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”

Pe 26 august, cu o zi înainte de a doua crimă, „Șacalul” a postat un videoclip mai lung în care cerea să nu mai fie vorbit de rău, un gest ce poate fi văzut acum ca un indiciu subtil al stării sale psihice.

După ce a comis a doua crimă, suspectul a continuat să fie activ online. Pe 30 august, la doar câteva zile de la a doua crimă, el a postat un videoclip în care pare că mergea pe drumul către câmpul unde abandonase corpul victimei.

Într-un alt material video, acesta insinua că ar fi îngrijorat că ar fi lăsat urme care ar putea fi descoperite de anchetatori.

Cum reacționează autoritățile în acest caz

Ministrul Predoiu a refuzat să ofere detalii concrete despre supravegherea suspectului, dar a precizat că ancheta este încă în desfășurare și că polițiștii sunt cei care vor aduce clarificările necesare. 

Deocamdată, se așteaptă un raport complet al poliției care va oferi mai multe informații despre erorile sau lipsurile din procesul de supraveghere. Eventual, după această analiză, se va decide dacă va fi necesară intervenția Corpului de control al Ministerului de Interne pentru a examina în profunzime modul în care a fost gestionată ancheta.

„Voi trimite Corpul de control ori de câte ori se justifică. Cauzele respective sunt în anchetă. Polițiștii au făcut foarte repede legături între elemente disparate din acest dosar. Aștept o informare de la IGPR și pe baza ei voi monitoriza dacă este cazul. Este important să pună totul cap la cap în anchetă. Dacă e nevoie voi trimite și corpul de control. Ei verifică toate conexiunile pe care le poate avea acest caz cu alte cazuri neelucidate sau în curs de anchetă. Conexiunile pe care polițiștii le-au făcut au dus la scoaterea la lumină a acestui caz grav ”, a spus ministrul, potrivit Digi24.

 


Culiță Sterp a avut parte de o întâmplare neobișnuită în timpul unei călătorii în Austria. Iată cum a ajuns artistul să plătească 320 de euro pentru o simplă apă.