Cum se aplica si se elimina corect lentilele de contact?

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 25 ian 2019, 11:19

Lentilele de contact reprezinta o alternativa buna pentru persoanele care nu vor sa poarte ochelari de vedere, intrucat acestea sunt practice si usor de intretinut.

In plus, lentilele de contact pot corecta cele mai frecvente probleme de vedere sau pot avea un rol pur estetic, atunci cand vrei sa iti schimbi culoarea ochilor. Pentru a beneficia de avantajele acestora insa, trebuie sa stii cum sa le folosesti corect.

Daca esti interesat de gasirea unei optiuni eficiente care sa inlocuiasca ochelarii de vedere, care pot fi incomozi sau inestetici, cea mai buna solutie este cea reprezentata de lentilele de contact. Atunci cand sunt recomandate de un medic oftalmolog, aceste accesorii optice pot corecta diverse deficiente de vedere precum miopia, astigmatismul, hipermetropia sau prezbitismul. Lentilele trebuie sa fie depozitate intr-un suport special si curatate zilnic, cu ajutorul solutiilor speciale. Acestea sunt comode, nu te deranjeaza in timp ce le porti si te vei obisnui foarte repede cu purtarea lor. 

Cum se aplica corect lentilele de contact

Poti opta pentru lentile de contact de calitate, pe care le poti comanda aici. Pentru a avea certitudinea utilizarii corecte a acestor accesorii, astazi iti vom prezenta pasii pe care trebuie sa ii urmezi, pentru a aplica corect lentilele de contact.  Iata ce trebuie sa faci:

Spala-te pe maini cu un sapun antibacterian, fara parfum, apoi usuca bine mainile cu un prosop, inainte de a manevra lentilele de contact. 

Incepe de fiecare data cu aplicarea lentilei din partea stanga sau dreapta, in functie de preferinte.  Daca te vei obisnui sa pui mai intai o anumita lentila, iti va fi mult mai usor sa te obisnuiesti cu acest ritual zilnic.

Ia lentila pe deget si verifica daca aceasta se afla in pozitia corecta, respectiv daca aceasta este curbata in sus.

Menţine pleoapele deschise cu ajutorul celeilalte maini, priveste inainte si aplica usor lentila. 

Clipeste de cateva ori, pentru a verifica daca lentila s-a fixat bine si daca nu te deranjeaza.

Ulterior, repeta acesti pasi si pentru aplicarea celeilalte lentile. Daca simti ca aceste accesorii te deranjeaza dupa aplicare, tot ce trebuie sa faci este sa le scoti si sa le aplici din nou, respectand pasii indicati.

Cum se scot corect lentilele de contact

Atunci cand optezi pentru purtarea lentilelor de contact, este important sa cunosti si modul corect in care acestea pot fi eliminate, la finalul zilei. Procedura aferenta acestei actiuni este una simpla, insa este important sa cunosti si sa respecti pasii necesari. Iata care sunt acestia!

Spala-te bine pe maini inainte de a manevra lentilele de contact.

Este recomandat sa incepi de fiecare data acest proces, prin scoaterea aceleiasi lentile, de la ochiul stang sau de la cel drept. Astfel, un mecanism va fi creat, pentru a usura procesul zilnic de eliminare a lentilelor de contact.  

Este indicat sa mentii pleoapele fixe, cu ajutorul degetelor, pentru a avea acces sigur la lentile. 

Priveste inainte si apasa usor lentila cu degetul aratator, pentru ca aceasta sa se desprinda usor si sa fie eliminata rapid. 

Dupa ce scoti lentilele de contact, acestea trebuie sa fie aruncate sau depozitate intr-un suport special, conform indicatiilor specifice. 

Atunci cand optezi pentru utilizarea lentilelor de contact, este important sa te familiarizezi cu pasii necesari aplicarii si eliminarii lor corecte.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.