Cum se cheltuie bani publici fara frica de Dumnezeu!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 18 oct 2020, 14:05

Pe langa autoritatile care cheltuie banii publici fara frica de Dumnezeu, a venit randul muncitorilor sa uite de cele sfinte si sa treaca la cele lumesti.

 La Timisoara, treptele spre Casa Domnului costa cat doua apartamente situate in buricul targului: 400 de mii de lei. La asa valoare, muncitorii s-au gandit sa profite si ei. Asa s-au apucat sa vanda materialele de constructie la superoferta oricarui trecator interesat.

Muncitorii care lucreaza la reabilitare si-au dat seama ca practic calca pe aur. Treptele nu sunt invelite in marmura de Carrara, ci intr-un material aproape la fel de scump: andezit, care le poate aduce bani frumosi din… piatra seaca.


Ca sa ne convinga ca nu este nici o problema sa cumparam de la el, seful de santier ne asigura ca are stocul plin. Pe langa oferta de pret, muncitorii sunt dispusi sa transporte sacii cu matriale de constructie chiar pana la usa clientului.

"Scara ce duce spre Dumnezeu se afla in sufletul nostru", spune un citat biblic. La Timisoara, autoritatile au adaptat sfanta expresie la nevoile pamantesti.
Asa au stabilit ca treptele catedralei metropolitane costa o suta de mii de euro si se platesc din buzunarul contribuabililor.

Acum nu doar enoriasii cred ca banii lor se duc pe apa sambetei, ci si edilii. Viceprimarul a aflat de la echipa Stirilor Kanal D de negotul ilicit al muncitorilor.

Acum au inteles si edilii de ce! Fetele bisericesti au anuntat ca enoriasii vor putea pasi pe noile trepte ale Catredralei in cel mult o luna.
Daca muncitorii continua sa vanda materialele de constructie ca la piata, s-ar putea ca lucrarile sa fie finalizate cu intarziere.